Dos radars 'pedagògics' informen de la velocitat als conductors a Valldoreix


  • Comparteix:

Un ràdar 'pedagògic' en un carrer de Valldoreix / Foto: Premsa EMD

Un ràdar 'pedagògic' en un carrer de Valldoreix / Foto: Premsa EMD

Valldoreix té dos radars 'pedagògics' a l'avinguda de l'Alcalde Ramon Escayola i la rambla del Jardí que informen als conductors de si circulen a més velocitat de la permesa. Amb la col·locació d'aquests dispositius lluminosos, l'EMD prioritza la funció pedagògica i de recollida de dades per davant de la sancionadora, motiu pel qual no es multarà els vehicles que circulin amb excés de velocitat.

El radar 'pedagògic' consisteix en un dispositiu que detecta la densitat de trànsit d’una via i la velocitat a la qual circula cada vehicle, amb l’objectiu d’informar el conductor de si està excedint el límit de velocitat permès per a la via a través d'un panell de llums led. Quan el conductor circula a una velocitat adequada els dígits de l’aparell es mostren en verd. Per contra, i sempre que el vehicle superi la velocitat màxima permesa, el dispositiu mostrarà la velocitat en vermell amb un missatge d’advertiment.

La voluntat de l’EMD de Valldoreix és la de sensibilitzar els conductors que, sense necessitat de mirar el velocímetre, podran ser conscients de la velocitat a què circulen i, si la sobrepassen, adaptar-se a la velocitat permesa.

Una altra de les funcions dels dos radars és la recaptació de dades, ja que el sistema dels aparells permet memoritzar el nombre de vehicles que passen per l'Alcalde Ramon Escayola i la rambla del Jardí, així com registrar les velocitats durant un període de temps i fer estadístiques de la modificació dels hàbits viaris dels conductors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.