El fotoperiodista Ricardo Garcia està 'sencer' i amb ganes de tornar a la feina


Temes relacionats

Alliberen el fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia, segrestat a Síria (31/mar/14)

La família de Ricardo Garcia, esperançada amb l'alliberament de Marginedas ( 3/mar/14)

El fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia és viu i rep un bon tracte (13/gen/14)

Els partits municipals condemnen el segrest del fotoperiodista Ricardo Garcia (11/des/13)

El govern espanyol afirma que està fent gestions per alliberar Garcia i Espinosa (10/des/13)

Segrestat a Síria el fotògraf Ricardo Garcia (10/des/13)

L'últim senyal de vida del fotoperiodista santcugatenc segrestat és de fa un mes (10/des/13)


  • Comparteix:

Ricardo Garcia, a l'esquerra, amb Javier Espinosa a la seva arribada a Madrid / Foto: ACN

Ricardo Garcia, a l'esquerra, amb Javier Espinosa a la seva arribada a Madrid / Foto: ACN

El fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia es troba 'sencer, amb ganes passar pàgina i tornar a treballar'. Ho ha dit a Cugat.cat el portaveu de la família, Gervasio Sánchez, que també ha explicat que el fotògraf està a Madrid on passarà les proves mèdiques pertinents per determinar el seu estat de salut. Paral·lelament, alguns companys de professió han engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma online YouCaring perquè Garcia pugui substituir l'equip que va perdre durant el segrest.

Aquest diumenge ha aterrat a Madrid el fotògraf i el seu company, també periodista, Javier Espinosa després que tots dos van ser segrestats a Síria el 16 de setembre. Garcia es troba cansat però en bon estat, segons ha explicat el portaveu de les dues famílies, Gervasio Sánchez, que ha parlat telefònicament amb els alliberats. Sánchez, periodista de l''Heraldo de Aragón' ha destacat des de Kabul, Afganistan, la voluntat del santcugatenc de recuperar-se dels fets i tornar a la feina.

Gervasio Sánchez

El vaig trobar molt sencer. Va ser sincer i em va explicar que havia estat molt dur. Estava feliç per l'alliberament i agraït per l'interès informatiu que ha despertat el segrest.


En aquests moments, Ricardo Garcia es troba a Madrid on haurà de passar reconeixement mèdic. En els propers dies Garcia tornarà cap a Barcelona.

D'altra banda, el seu entorn professional ha impulsat un projecte de micromecenatge a l'espai web YouCaring perquè Garcia aconsegueixi 20.000 euros. Aquests diners servirien per substituir el material d'enregistrament que li va ser sostret durant el seu captiveri.

Cronologia dels fets

El segrest dels dos periodistes es va donar a conèixer el 10 de desembre en una roda de premsa. Garcia i Espinosa volien deixar Síria, quan van ser interceptats i retinguts pel grup Estat Islàmic d'Iraq i Síria (ISIS), vinculat a Al-Qaeda. Espinosa i Garcia van ser capturats juntament amb quatre combatents d'Ahfad al Moustapha, una de les brigades de l'anomenat Exèrcit Sirià Lliure que, en teoria, els estaven donant protecció. Els quatre combatents sirians van ser alliberats 12 dies després però no els dos periodistes.

Fa menys d'un mes, el 2 de març, va ser alliberat el corresponsal del diari 'El Periódico' Marc Marginedas, també segrestat a Síria. Marginedas havia estat raptat el 4 de setembre per combatents gihadistes molt a prop de la ciutat de Hama, a l'oest de Síria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.