L'Ajuntament treballa per poder construir a curt termini la segona depuradora de les Planes


  • Comparteix:

Joan Recasens explica que, si la construcció no es pogués fer prou ràpid, tirarien endavant l'ampliació de l'actual per paliar, de moment, les molèsties que denuncien els veïns

Joan Recasens explica que, si la construcció no es pogués fer prou ràpid, tirarien endavant l'ampliació de l'actual per paliar, de moment, les molèsties que denuncien els veïns

Les negociacions per la cessió del solar on es podria construir la nova depuradora de les Planes avancen a bon ritme, i l'objectiu és poder tenir-ho tancat en un termini de dos mesos per poder accelerar així la construcció d'aquesta instal·lació. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, que ha afegit que, en cas que això no fos possible en breu, el consistori mantindria la voluntat de construir un segon mòdul de l'actual depuradora de Can Borrull per paliar les molèsties actuals a l'espera de la segona depuradora.

Després de les queixes dels veïns de Can Borrull, que reclamen una nova depuradora a tocar de la Floresta enlloc d'una ampliació de l'actual, el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha volgut aclarir que aquesta opció s'havia contemplat només com a mesura de reforç mentre no es pogués tirar endavant el projecte de la segona depuradora.

Recasens ha afegit també que, a data d'avui les negociacions amb els propietaris dels terrenys on anirà aquesta segona instal·lació sembla que avancen a bon ritme, fet que podria fer possible construir la nova depuradora en breu.

Joan Recasens

Sembla que el procés de cessió dels terrenys per la nova depuradora es pot accelerar, i si amb un parell de mesos podem solucionar el tema de la ubicació, faríem la nova depuradora.


El tinent d'alcalde ha explicat que la construcció d'una instal·lació com aquesta és força ràpida, i que l'únic que pot allargar els procés són els tràmits urbanístics ja que pot comportar una modificació del planejament. Recasens ha explicat però que la voluntat és resoldre-ho en el marc dels tràmits per aprovar el PERI de Can Borrull, que han de passar per ple aquest mateix mes de maig.

Joan Recasens

Des de l'àrea de Territori aquest proper ple es porta a aprovació inicial el PERI de Can Borrull, en el termini d'exposició pública s'ha de solucionar la cessió d'aquests terrenys, i a partir d'aquí ja podríem construir la depuradora.


El responsable de Serveis Territorials també ha explicat que ja s'ha contactat amb el districte de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona per tal que resolguin algun problema puntual que havien tingut amb les seves aigües i que incrementava també les molèsties de males olors i aigües brutes que arribaven a les Planes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.