La Plataforma de Can Busquets inicia contactes amb la Generalitat i l'ACA per frenar la urbanització parcial del turó


  • Comparteix:

L'entitat diu que el govern català podria no acceptar l'últim tràmit de la modificació del PGM de La Floresta perquè, segons afirmen, es va fer fora de termini

L'entitat diu que el govern català podria no acceptar l'últim tràmit de la modificació del PGM de La Floresta perquè, segons afirmen, es va fer fora de termini

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets no es vol rendir en la seva lluita contra la urbanització parcial d'aquest sector, i ja s'ha posat en contacte amb el departament de Medi Ambient de la Generalitat per avaluar les conseqüències ambientals en cas que es donés llum verda al projecte. D'altra banda, l'entitat també ha iniciat converses amb l'Agència Catalana de l'Aigua i demanarà una investigació sobre la possible afectació que podria tenir aquesta urbanització sobre la riera de Vallvidrera.

Després de les diverses manifestacions ciutadanes convocades per la Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets en contra de la construcció de part del sector, l'entitat ha obert ara altres vies per aturar aquest projecte, que s'integra dins l'expedient de modificació del PGM a la Floresta, aprovat aquest mes d'abril passat amb els vots a favor de CiU i PP.

De moment la Plataforma s'ha posat en contacte amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat i té previst reunir-se aquest dimecres amb el director general de Medi Natural, Ramon Luque, per valorar els arguments contraris al projecte. A més, segons assegura el portaveu de l'entitat, Josep Serra, Luque visitarà Can Busquets aquesta mateixa setmana.

Serra ha assegurat que la batalla per aturar la urbanització parcial de Can Busquets no està perduda i ha afirmat que sembla que des del departament de Medi Ambient de la Generalitat hi ha una sensibilització cada cop major sobre aquest tema.

Josep Serra

La política en aquests moments del Departament de la Generalitat sembla ser més crítica que abans i això ho veiem positivament. Es preveu que el director General de Medi Natural visiti Can Busquets aquesta setmana.


No obstant això, Serra ha recordat que en última instància és el departament de Política Territorial i Obres Públiques qui haurà de donar el vist i plau per tirar endavant o no el projecte d'urbanització de part del sector.

D'altra banda, el portaveu de la plataforma ha explicat que l'aprovació per part del consistori de la modificació del PGM de La Floresta podria estar fora de termini ja que, segons ha dit, el temps donat per la Generalitat per retornar aprovat el text refós d'aquest projecte es va esgotar al novembre. És per això que, segons Serra, podria ser que el govern català no accepti ara l'aprovació del projecte per part del ple municipal.

Josep Serra

La modificació del PGM de La Floresta aprovada per l'Ajuntament de Sant Cugat a l'abril estava totalment fora de termini. El plaç per aprovar-ho acabava al novembre passat, i això pot suposar que la Generalitat no l'accepti.


D'altra banda, la Plataforma també s'ha posat en contacte amb l'Agència Catalana de l'Aigua per demanar una investigació sobre les possibles afectacions que podria patir la riera de Vallvidriera en cas que s'urbanitzés part de Can Busquets. Des de la Plataforma estan a l'espera també de l'informe d'impacte ambiental que s'ha d'elaborar en compliment de la nova Llei d'Urbanisme de 2004.

Per últim, aquest col·lectiu també ha contactat amb l'Ajuntament de Molins de Rei, que segons Serra també es mostra preocupat per la proposta d'urbanització parcial de Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.