Telefónica iniciarà el 6 de juny les obres de soterrament dels cables de Mira-sol


  • Comparteix:

Els treballs, que es faran de forma coordinada amb Promusa, podrien allargar-se entre 6 i 8 mesos

Els treballs, que es faran de forma coordinada amb Promusa, podrien allargar-se entre 6 i 8 mesos

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb la companyia Telefónica per realitzar les obres de soterrament dels cables telefònics dels carrers urbanitzats de Mira-sol. El consistori ja ha executat l'obra civil de les rases per on han de passar les línies, i el 6 de juny la companyia iniciarà les obres de soterrament, de forma coordinada amb Promusa. La durada prevista dels treballs és d'entre 6 i 8 mesos.

Després de les queixes de la Plataforma del contenciós-administratiu dels sectors 9 i 14-18 de Mira-sol, l'Ajuntament ha arribat ja a un acord amb la companyia Telefónica sobre el calendari per soterrar les línies aèries de telèfon en aquests sectors, prop de dos anys després de la finalització de les obres d'urbanització.

L'Ajuntament ha executat ja l'obra civil de canalització per on hauran de passar els cables soterrats, i ara falta que la companyia faci passar els cables per l'interior de les rases i substitueixi les línies aèries, una tasca que han de realitzar conjuntament Telefónica i Promusa. Els treballs començaran el 6 de juny i s'allargaran de 6 a 8 mesos, com explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

És una feina individualitzada, que s'ha d'anar fent veí per veí i carrer per carrer. Les obres començaran el 6 de juny i duraran entre 6 i 8 mesos.


En concret, en el cas que els propietaris no vulguin obrir una rasa a l'interior de la seva parcel·la per fer entrar el cable, Promusa haurà d'instal·lar una perxa, homologada per Telefónica, que permetrà a la companyia fer arribar la nova línia soterrada a peu de l'habitatge. En els casos en què els veïns acceptin obrir una rasa i soterrar la part de la línia que transcorre per l'interior de la seva propietat, s'utilitzarà l'escomesa tal i com estigui executada per cada propietari.

Recordem que la Plataforma del contenciós-administratiu de Mira-sol va denunciar fa dues setmanes que gairebé dos anys després de l'acabament de les obres d'urbanització dels sectors 9 i 14-18 d'aquest districte, encara no s'havia completat el soterrament de les línies telefòniques. Els veïns afectats van advertir a l'Ajuntament que si en el termini de tres mesos no se solucionava aquest problema, reclamarien per la via dels tribunals la devolució íntegra de l'import de les obres, a més dels interessos generats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.