Hi haurà 600 cotxes més a Sant Cugat durant l'hora punta


  • Comparteix:

L'hora punta de Sant Cugat tindrà 600 cotxes més quan l'edifici d'ESADE entri en funcionament. L'Associació de Veïns de l'Eixample Sud alerta del seu impacte i assegura que treballarà perquè l'Ajuntament compleixi els compromisos amb els veïns.

Sant Cugat té previst acollir a partir del curs 2008-2009 els universitaris dels centres d'ESADE que actualment estudien a Barcelona. La construcció del nou edifici ha començat el juny. El centre estarà situat en uns terrenys del Centre Borja, a tocar de l'Avinguda Gaudí.

El president de l'Associació de Veïns de l'Eixample Sud, Miquel Quintana, parla de l'impacte que tindrà el centre universitari sobre la mobilitat de la ciutat.

Miquel Quintana

Es calcula que en transport privat cada dia hi passaran 825 persones, de les quals 628 en cotxe. A aquests vehicles s'hi ha de sumar els 500 o 600 d'aquella zona propera al col·legi Europa.


1.200 cotxes coincidiran en aquesta zona de l'Eixample Sud entre les 8 i les 9 del matí, segons un estudi de mobilitat que l'Ajuntament va encarregar a ESADE. L'edifici acollirà el Centre de Formació Empresarial del conegut centre de negocis i també la fundació Creafutur, i tindrà un aparcament soterrat de 900 places.

El cap de premsa de l'Associació de Veïns de l'Eixample Sud, Jordi Rovirosa, explica els inconvenients de les primeres obres.

Jordi Rovirosa

L'Ajuntament n'ha informat des del primer moment. Les obres duren des del mes de juny i el tràfic de camions ja ha provocat la primera molèstia: la fressa. Les obres comencen molt d'hora.


La construcció del nou Campus d'ESADE obligarà a replantar, en una altra part de la ciutat, la zona de pins que ocuparà un dels centres universitaris.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.