Suspesa l'aprovació definitiva de la modificació del PGM a la Floresta i Valldoreix


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha presentat al·legacions a la decisió de la Generalitat de suspendre la modificació puntual del Pla General Metropolità a la Floresta, Valldoreix i Can Monmany. Segons la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, a l'expedient li manquen informes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la delegació del govern espanyol a les concessionàries d'autopistes. Aquesta mesura impedeix, per ara, continuar el procés de regularització dels 127 habitatges fora d'ordenació de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés.

L'Ajuntament al·lega que, per causes alienes al consistori, els informes d'aquests dos organismes no es van presentar a la Comissió Territorial d'Urbanisme en el termini estipulat.

Segons l'equip de govern, ja hi ha un informe de l'ACA favorable a la modificació del PGM que va tramitar el consistori. Un document que, per a l'àrea de Territori, és totalment vàlid, tot i que per causes alienes a l'Ajuntament possiblement no es tingués en compte a la Comissió d'Urbanisme.

Pel que fa a l'informe de les societats concessionàries d'autopistes, l'Ajuntament entén que, per silenci administratiu de la delegació del govern espanyol a Catalunya, no ha de ser tingut en compte en la resolució definitiva de la Comissió d'Urbanisme.

Aquest informe ha de constatar que la modificació del PGM s'ajusta a la normativa de carreteres i autopistes, malgrat que les cases fora d'ordenació van ser construïdes amb anterioritat a l'existència dels Túnels de Vallvidrera i, fins i tot, a l'aprovació del PGM de l'any 76.

Aquesta no és la primera vegada que la Generalitat atura la modificació del PGM a la Floresta. El govern va suspendre, a mitjans del 2005, la resolució definitiva de la modificació del PGM a aquell districte a l'espera d'un informe d'impacte ambiental. La decisió de l'executiu aturava en aquell moment la tramitació del projecte, que aleshores incloïa la urbanització d'un 20% de Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.