El consistori creu necessària una rotonda que connecti Mira-sol i Can Mates


  • Comparteix:

Rotonda actual entre Montserrat Roig i Pompeu Fabra

Rotonda actual entre Montserrat Roig i Pompeu Fabra

L'Ajuntament defensa la construcció d'un enllaç per connectar el districte de Mira-sol i Can Mates. El Pla General Metropolità contempla un projecte que consisteix en la construcció d'un pont per sobre les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a l'alçada dels carrers de Montserrat Roig amb Pompeu Fabra. Els veïns de la zona s'han constituït com a plataforma contra la construcció de la nova rotonda.

El projecte del PGM contempla que el pont sigui de dues direccions, amb un carril per cada sentit. La rotonda que actualment hi ha a l'extrem del carrer de Pompeu Fabra es mantindria pràcticament igual i s'elevaria el carrer de Montserrat Roig per igualar-lo a la cota del pont.

L'Ajuntament s'ha compromés a parlar amb els FGC perquè l'elevació sigui mínima i la futura rotonda quedi a la mateixa alçada que el pont que hi ha actualment per sobre les vies. A més, el consistori assegura que ha disminuït 'notablement' les dimensions del pont aprovat inicialment al Pla Parcial del 2001.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà.

Marta Subirà

Ens hem compromés a buscar alternatives perquè l'impacte de la rotonda sigui el mínim.


Tècnics de les àrees de Mobilitat i Territori es van reunir a principis de mes amb els veïns de la zona per informar-los del projecte, argumentant que millorarà la connectivitat entre els dos districtes.

Els veïns, constituïts com a plataforma, denuncien que la rotonda convertiria Pompeu Fabra en una via ràpida i que col·lapsaria la via de Montserrat Roig, cap als Túnels de Vallvidrera. A més, asseguren que un tram final dels jardins de Pompeu Fabra desapareixeria per construir-hi una rampa elevada cap a la rotonda. Un dels membres de la plataforma veïnal, Jordi Solanas, s'expressava així la setmana passada durant la constitució de la plataforma.

Jordi Solanas

El carrer de Pompeu Fabra serà una via ràpida i Montserrat Roig es col·lapsarà.


D'aquí a un mes i mig l'Ajuntament i els veïns es tornaran a reunir perquè el consistori expliqui l'estat de les negociacions amb els FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.