La preservació de l'espai natural de Torre Negra costarà 26 milions d'euros


  • Comparteix:

La preservació de l'espai natural de Torre Negra costarà més de 26 milions d'euros, segons es desprèn de l'estudi econòmic que es remetrà a la Generalitat. La major part d'aquest cost es pagarà amb la permuta de sòl residencial al Turó de Can Matas i la carretera de Vallvidrera.

El cost més important de la protecció de Torre Negra correspon a l'expropiació de les finques d'aquest espai, però també es comptabilitzen les despeses d'adequació de les vies i camins, per valor d'uns dos milions d'euros. L'estudi econòmic de l'Ajuntament proposa que aquest cost es cobreixi amb la permuta d'altres sectors del municipi, que permetrien guanyar 30.000 metres quadrats de sostre residencial. Ho explica el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó:

Jan Carbó

D'aquest excès d'aprofitament, que són 30.000 metres quadrats de sostre residencial, podrem obtenir uns 3.600 milions de pessetes; per tant només faltarien uns 600 milions per protegir Torre Negra


Jan Carbó ha remarcat que, per garantir que l'Ajuntament compti amb el sòl necessari per fer la permuta amb Torre Negra, a partir d'ara s'ha de comptabilitzar la protecció de Torre Negra com una inversió més del municipi. En cas contrari, segons Carbó, es podria donar el cas que el municipi no pogués comprar els terrenys als actuals propietaris:

Jan Carbó

Aquest excès negociat és la guardiola de l'Ajuntament per pagar la preservació de Torre Negra


Tot i que l'estudi econòmic només analitza el cost que suposarà la protecció de Torre Negra, des de l'Ajuntament s'ha recordat que la resta d'administracions s'hauran d'implicar en la conservació del patrimoni natural de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.