Sant Cugat, una de les ciutats amb més potencial innovador de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

El tram central de la B-30 on s'inclou Sant Cugat és la regió amb la concentració industrial més gran de tot l'Estat espanyol i es configura com un territori amb un elevat potencial innovador. Aquestes són dues de les conclusions que s'han extret de l'informe elaborat pel Centre d'Economia Industrial 'Estructura industrial i tecnològica dels municipis del tram central de l'AP-7/B-30'. L'estudi també destaca la necessitat de crear sinergies entre el món acadèmic, sobretot amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i el teixit empresarial.

L'estudi 'Estructura industrial i tecnològica dels municipis del tram central de l'AP-7/B-30' ha presentat als empresaris de la comarca una anàlisi exhaustiva del sector industrial del territori. Sabadell, Terrassa, Rubí, Cerdanyola, Barberà, Ripollet, Sant Quirze i Sant Cugat són els municipis de l'eix de la B-30, que s'han sotmès a l'anàlisi. Els resultats evidencien que la innovació a la zona passa per establir relacions amb la UAB i sumar esforços per aconseguir nous avenços.

El president del Centre d'Economia Industrial, Antoni Serra Ramoneda, ha explicat que la principal conclusió és que la zona encapçala el rànquing estatal de concentració industrial. Serra ha detallat a Cugat.cat l'altra conclusió que han extret d'aquest informe.

Antoni Serra

La UAB ha de procurar intervenir, tenir més contacte i influències sobre l'evolució industrial de la zona, per crear el nou teixit del s.XXI.


La presentació de l'informe, que ha tingut lloc aquest dijous al Teatre Auditori, també ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, l'editor de la revista B-30, Ramon Grau, i el Secretari d'Indústria i Empresa de la Generalitat, Antoni Soy.

La Generalitat ha vist amb bons ulls la proposta de cooperació entre sector públic i privat. No obstant, Antoni Soy ha subratllat que les empreses són qui han de liderar el procés.

Antoni Soy

Les empreses han de liderar aquests processos i el sector públic els hem d'acompanyar i donar suport.




Un dels tres autors de l'informe, Joaquim Solà, ha destacat Sant Cugat com una ciutat privilegiada'.

Joaquim Solà

Sant Cugat té una situació privilegiada perquè és el municipi amb una estructura industrial amb empreses d'un major nivell tecnològic.



Solà també ha avançat que en una dècada el sector industrial seguirà tenint un paper important, però caldrà que les empreses d'aquesta zona complementin la seva activitat amb projectes de serveis per mantenir la seva competitivitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.