El viaducte entre Coll Favà i el CAR, principal punt de Territori al ple


  • Comparteix:

La construcció unirà la zona del CAR amb Coll Favà

La construcció unirà la zona del CAR amb Coll Favà

L'equip de govern portarà al ple d'aquest dilluns els primers tràmits per construir una rotonda amb viaducte que faci de connexió entre Coll Favà, el Centre d'Alt Rendiment (CAR) i el futur EsportParc Internacional de Catalunya. Durant la sessió plenària també es debatrà sobre una nova ordenança municipal que pretén agilitzar, a partir de l'any vinent, la tramitació de llicències urbanístiques. La proposta d'ampliació de l'escola Thau serà un altre punt de l'àrea de Territori a discutir.

El projecte del viaducte, que està previst que estigui enllestit d'aquí a quatre anys, té un pressupost de quatre milions d'euros. L'Ajuntament ha demanat la subvenció del 100% de l'obra a la Generalitat per construir aquesta infraestructura que el govern municipal considera 'clau' per unir la ciutat amb aquest nou centre tecnològic i científic.

El viaducte, de poc més de 100 metres de llargada, tindrà dos carrils per cada sentit de circulació, a més de carril bici. La nova construcció s'aixecarà des de la rotonda de Francesc Macià, a Coll Favà, fins al carrer de l'Alcalde Barnils, a l'altra banda de les vies de Renfe. Serà en aquest punt on el vial, que passa entre l'escola Viaró i el CAR, s'ampliarà fins a 20 metres, convertint-se en una gran avinguda.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que aquesta zona de la ciutat es convertirà, a més, en una nova entrada des de l'autopista.

Mercè Conesa

És una gran avinguda que donarà entrada a la ciutat i crec que canviarà la fesomia de la zona. Coll Favà agafarà molta més força.


La sessió plenària també centrarà la seva atenció en una nova ordenança municipal que vol agilitzar les llicències urbanístiques. La norma, que aplica els criteris de la directiva de serveis de la Unió Europea, eliminarà la necessitat d'autorització prèvia en la majoria dels casos i traslladarà als professionals la responsabilitat de complir la normativa. L'administració farà controls aleatoris 'a posteriori' per assegurar-se que les obres iniciades compleixen la legalitat.

Conesa afirma que l'ordenança suposa un 'canvi radical' en la relació entre l'administració i els professionals que dirigeixen les obres, que a partir d'ara assumiran més responsabilitat.

Mercè Conesa

La responsabilitat la tenen els professionals que dirigeixen els projectes d'obra i no cal que l'administració revisi cada pas que fan.


El ple d'aquest dilluns també debatrà l'ampliació de l'escola Thau. En cas d'aprovació, el centre comptarà amb una tercera línia d'ensenyament a la franja d'infantil, primària i secundària. En cas de prosperar s'haurà de modificar el Pla Especial de concreció d'usos a la zona del Torrent d'en Gornal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.