Lluís Recoder i Antoni Morral demanen la implicació d'administracions superiors per protegir els espais verds dels municipis


  • Comparteix:

Antoni Morral i Lluís Recoder

Antoni Morral i Lluís Recoder

L'alcalde ha afirmat que la protecció d'espais naturals com Torre Negra no pot tirar endavant sense l'ajuda d'administracions superiors. La implicació d'altres instàncies, per no deixar sols els ajuntaments, es fa necessària en casos com la protecció de la Via Verda que separa Sant Cugat i Cerdanyola on és previst que es tiri endavant l'anomenat Centre Direccional. Precisament avui, la Generalitat i l'Ajuntament de Cerdanyola signen un conveni per modificar sensiblement aquest projecte i així reduir l'impacte ambiental retallant el número d'habitatges previstos.

La Plataforma Cívica per la Defensa de Torrenegra va reunir els alcaldes de Sant Cugat i Cerdanyola per analitzar les polítiques de protecció d'espais naturals com Collserola, la Via Verda i Torrenegra. No obstant, el futur desenvolupament del Centre Direccional va centrar bona part d'un debat que va girar entorn la necessitat d'un major suport de les institucions superiors en les polítiques proteccionistes del territori. Escoltem l'alcalde Lluís Recoder:

Lluís Recoder

No em posa la bena abans de la ferida, però els ajuntaments no ens poden deixar sols en la protecció territorial


En la mateixa línia va mostrar-se l'alcalde de Cerdanyola que ha parlat d'una ampliació de la Via Verda que vagi acompanyada d'un espai urbanitzable digerible per la ciutat. Uns plans que avui podrien concretar-se amb la signatura del conveni que Antoni Morral signarà, d'aquí dues hores, amb el conseller de Política Territorial sobre el futur del Centre Direccional. L'alcalde cerdanyolenc ha avançat per on podrien anar els trets:

Antoni Morral

Estem negociant la reducció del parc d'habitatge


Sobre la protecció de Torrenegra, Lluís Recoder ha deixat clar que el procés de salvament dels terrenys no es completarà fins que es posi punt i final a la batalla judicial que ha interposat el propietari majoritari, Nuñez i Navarro, contra el consistori:

Lluís Recoder

Aquest propietari no es conforma amb el final de Torrenegra, un equip d'advocats estan controlant totes les actuacions urbanístiques de l'Ajuntament


Recoder ha assegurat que l'administració local està milimetrant totes les actuacions d'aquest procés judicial perquè afecti el mínim possible a les arques municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.