El Patí Hoquei Sant Cugat supera el Palafugell i només necessita un punt per pujar a OK Lliga

El masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat només necessita un punt per ascendir a l'OK Lliga després de vèncer amb solvència (6-3) el CH Palafrugell a la penúltima jornada de la Primera Estatal. Els de Joan Carles Vadillo han signat un gran partit davant el líder de la categoria, sobretot en el segon temps, i fan un pas de gegant cap al gran objectiu de la temporada. La victòria de l'Asturhockey davant l'Alpicat ha impedit que els santcugatencs certifiquessin l'ascens, que haurà d'esperar a la pròxima jornada.

El PHC Sant Cugat sabia la importància del partit davant el líder, el CH Palafrugell, de cara a les aspiracions d'ascens dels de Vadillo. Els vermell-i-negres han sortit molt endollats des de l'inici per superar un conjunt que no havien estat capaços de guanyar en cap dels partits disputats aquesta temporada. Una sòlida defensa, un punyent contraatac i una alta efectivitat a les àrees han permès que els vermell-i-negres guanyessin 2 a 0 als 10 minuts, amb gols de David Yepes i Pau Gilabert.

El Palafrugell, amb més pilota però menys idees, ha tingut moltes dificultats per generar perill a un Patí Hoquei que semblava haver tancat la porteria amb pany i forrellat. Finalment, però, els visitants han retallat distàncies amb un xut llunyà impossible d'aturar per Alain Rivero. La resposta santcugatenca ha estat contundent i David Martínez ha pagat amb la mateixa moneda amb un potent llançament des de mitja pista que s'ha colat al fons de la xarxa.

Només començar el segon temps l'àrbitre ha tret targeta blava al visitant Rubén Ruiz i Pau Gilabert ha transformat la falta directa per engreixar diferències. Els santcugatencs han signat els millors minuts del partit i han anul·lat el Palafrugell. Dues dianes de Serrallonga i Yepes han deixat els visitants tocats i quasi bé enfonsats, amb una llosa massa gran per remuntar.

Quan només faltava un minut de partit els visitants han culminat un contraatac elèctric per fer el segon. El matx s'ha escalfat i l'àrbitre ha tret la targeta blava a Joan Farnés i a Rubén Ruiz no li ha tremolat el pols per transformar la falta directa i marcar el tercer quan només restaven 15 segons de partit. El tècnic del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, reconeix que el partit ha estat més còmode de l'esperat.

Joan Carles Vadillo

La setmana que ve els santcugatencs poden certificar l'ascens a OK Lliga a la pista de l'Alpicat, el novè classificat.