LA TERTÚLIA POLÍTICA

DIMECRES A LES 9.15, AL 91.5 FM
La pobresa energètica

La pobresa energètica

El debat sobre la pobresa energètica ha centrat part de la tertúlia política de la nova temporada de Cugat Mèdia. Els partits que han participat de l'espai han defensat la necessitat de plantar cara a les companyies energètiques i protegir el ciutadà vulnerable que es troba en aquesta situació. La tertúlia també ha aprofitat per parlar de la nova convocatòria d'eleccions espanyoles al novembre. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 18/set/19

Balanç del darrer any

Balanç del darrer any

Els partits polítics amb representació al ple municipal fan balanç del darrer any en l'última tertúlia del curs, amb la mirada ja posada en el canvi de govern i en el nou cartipàs. Els representants polítics han dit la seva sobre el canvi de rols i de funcionament a l'Ajuntament. L'espai, que tornarà al setembre amb la nova temporada, es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 26/jun/19

El pacte de govern i el ple d'investidura

El pacte de govern i el ple d'investidura

El pacte de govern d'ERC-MES, PSC i CUP-PC que ha portat a la republicana Mireia Ingla a ser la nova alcaldessa de Sant Cugat, els crits encreuats del públic durant el ple d'investidura i la primera entrevista de la nova cap de l'Ajuntament a Cugat Mèdia. Aquests són els principals ítems que els representants dels grups municipals han desgranat aquest dimecres durant la tertúlia 'El Gall del Monestir'. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 19/jun/19

Les darreres dades sobre l'habitatge

Les darreres dades sobre l'habitatge

Les darreres dades sobre habitatge del Consell Comarcal del Vallès Occidental evidencien que Sant Cugat ha d'abordar aquesta problemàtica. Els grups municipals han analitzat aquesta radiografia, que el futur govern de la ciutat haurà de gestionar. Precisament, els representants polítics també han parlat durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' sobre els possibles pactes de cara al nou equip de govern. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 12/jun/19

Els futurs pactes de govern

Els futurs pactes de govern

Els resultats de les eleccions municipals ha deixat un escenari de pactes a Sant Cugat amb diverses fórmules. Els grups municipals s'han posicionat aquest dimecres a la tertúlia 'El Gall del Monestir' on tots han trobat un punt en comú: els temps de les majories absolutes s'han acabat i caldrà treballar la negociació i l'acord. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 5/jun/19

Els resultats electorals del 28-A

Els resultats electorals del 28-A

La tertúlia política de Cugat.cat s'ha avançat aquesta setmana en motiu de les eleccions espanyoles d'aquest diumenge. Els representants dels partits que han obtingut escons al Congrés han analitzat els resultats dels comicis, tant en l'àmbit català i estatal com a Sant Cugat, amb la mirada ja posada a les eleccions municipals del 26 de maig.

Data: 29/abr/19

La gestió de Promusa i la suspensió del concurs de publicitat

La gestió de Promusa i la suspensió del concurs de publicitat

Els representants polítics han repassat la gestió de Promusa els últims anys arran de l'expedient obert en l'adjudicació d'un pis públic el 2004. A més, també han tractat la suspensió temporal del concurs dels serveis de publicitat de l'Ajuntament. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 10/abr/19

La solució per a Torre Negra

La solució per a Torre Negra

L'Associació de Propietaris de Torre Negra ha posat en marxa una enquesta en què demana a la ciutadania la seva opinió sobre com hauria de resoldre's aquest conflicte entre l'Ajuntament i els petits propietaris. Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir', els grups municipals s'han posicionat sobre les possibles vies de solució a un litigi que dura més de 20 anys. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 3/abr/19

El Teatre-Auditori de Sant Cugat

El Teatre-Auditori de Sant Cugat

La tertúlia 'El Gall del Monestir' se suma al Dia Mundial del Teatre. Els grups municipals han parlat del Teatre-Auditori, que enguany celebra mig quart de segle i és el principal equipament escènic de la ciutat. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 27/mar/19

Els presumptes casos d'abusos sexuals a menors

Els presumptes casos d'abusos sexuals a menors

Després d'evidenciar la unitat del ple davant els presumptes casos d'abusos sexuals a menors, els grups municipals n'han parlat a la tertúlia 'El Gall del Monestir'. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 20/mar/19

L'excés d'alumnes per aula a les escoles de Sant Cugat

L'excés d'alumnes per aula a les escoles de Sant Cugat

Els grups polítics del ple municipal s'han posicionat aquest dimecres a la tertúlia 'El Gall del Monestir' sobre les dades exposades per CCOO que alerten de l'excés d'alumnes per aula a les escoles de la ciutat, tant a Infantil i Primària com a Secundària. Els representants polítics també han valorat la jornada del 8-M i les mobilitzacions feministes a Sant Cugat. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 13/mar/19

El contenciós contra el tribut metropolità

El contenciós contra el tribut metropolità

L'Ajuntament ha portat als tribunals la fórmula de càlcul del tribut metropolità derivat de la integració de Sant Cugat a la tarifa plana de transport per moure's per l'àrea metropolitana i els grups municipals s'han posicionat. La decisió del consistori genera diversitat d'opinions entre els partits de l'oposició, que n'han parlat aquest dimecres a la tertúlia 'El Gall del Monestir'. Els representants polítics també han valorat el procés de licitació dels serveis d'informació municipals en mitjans de comunicació locals. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 6/mar/19

Les polítiques d'habitatge a Sant Cugat

Les polítiques d'habitatge a Sant Cugat

Les polítiques d'habitatge han centrat una nova tertúlia política 'El Gall de Monestir'. Mentre que l'equip de govern defensa la feina de l'empresa pública d'habitatge Promusa, els grups a l'oposició han estat més crítics, tot i que celebren l'última operació financera per comprar sis pisos més per a lloguer social. Els representants polítics també han abordat l'inici de les obres per enllestir la connexió entre l'AP-7 i l'A-2. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 27/feb/19

La perspectiva de gènere en les polítiques públiques

La perspectiva de gènere en les polítiques públiques

Sant Cugat ha fet un pas més en la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques. El ple municipal va donar llum verda dilluns passat a una moció per treballar de forma activa contra la inseguretat a la qual s'enfronten, sobretot, les dones. Els grups municipals han aprofitat la tertúlia 'El Gall del Monestir' per abordar aquesta problemàtica i analitzar les darreres accions implantades en aquesta línia. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 20/feb/19

El judici pel 'procés'

El judici pel 'procés'

L'inici del judici pel 'procés' i l'1-O que manté 12 exdirigents polítics al banc dels acusats del Tribunal Suprem ha centrat la tertúlia 'El Gall del Monestir'. Els representants dels grups municipals han expressat les seves visions sobre aquesta causa, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 13/feb/19

Mesures contra les agressions sexuals

Mesures contra les agressions sexuals

Dos casos de presumpta agressió sexual en una mateixa zona d'oci nocturn. Després de conèixer aquest dimarts els fets, els grups municipals n'han parlat a la tertúlia política 'El Gall del Monestir' i han abordat les possibles vies per evitar aquests atacs. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 6/feb/19

La necessitat d'equipaments sanitaris a Sant Cugat

La necessitat d'equipaments sanitaris a Sant Cugat

Després de les declaracions de la consellera de Salut, Alba Vergés, a les quals reconeixia la necessitat d''un reforç' pel que fa a hospitals públics al Vallès, els grups municipals es posicionen sobre les possibilitats per donar resposta a la demanda. En el punt de mira, l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) del grup Quirónsalud. La tertúlia 'El Gall del Monestir' ha parlat sobre les opcions de compra i, fins i tot, de la construcció d'un nou hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 30/gen/19

La vaga del sector del taxi

La vaga del sector del taxi

La vaga indefinida del sector del taxi ha centrat bona part de la tertúlia política 'El Gall del Monestir'. Els grups municipals s'han posicionat sobre les reivindicacions dels taxistes i sobre el futur d'aquest sector amb l'aparició dels vehicles VTC operats per empreses com Uber i Cabify. També han parlat de la nova ordenança de circulació de bicicletes pel parc de Collserola. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 23/gen/19

Últimes dades de robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat

Últimes dades de robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat

Els grups municipals analitzen les últimes dades de robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat. Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir', els representants polítics han abordat possibles solucions i s'han posicionat sobre les qüestions relacionades amb la seguretat. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 16/gen/19

Les conseqüències de pagar com a zona 1 a Sant Cugat

Les conseqüències de pagar com a zona 1 a Sant Cugat

Sant Cugat paga des de l'1 de gener el mateix que les ciutats de la zona 1 de transport per moure's dins dels 36 munipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Això implicarà també el pagament d'un tribut metropolità. Els grups municipals han abordat a la tertúlia política 'El Gall del Monestir' aquests canvis tarifaris en la mobilitat, així com el contenciós que l'Ajuntament té previst presentar contra la fórmula de càlcul del tribut metropolità. La tertúlia es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 9/gen/19

Valoració de l'any 2018

Valoració de l'any 2018

Els representants dels grups polítics han valorat l'any 2018, un any marcat pels canvis en el cartipàs, amb la marxa de l'extinent d'alcalde Damià Calvet per posar-se al capdavant de la conselleria de Territori i Sostenibilitat i la de l'exalcaldessa Mercè Conesa per presidir el Port de Barcelona. Ho han fet en la darrera tertúlia política de l'any, que es tancarà sense uns pressupostos aprovats després que l'equip de govern retirés la seva proposta per manca de suports. La tertúlia, que es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat, tornarà el 9 de gener.

Data: 19/des/18

La seguretat i els seus diferents models a Sant Cugat

La seguretat i els seus diferents models a Sant Cugat

La seguretat i els seus diferents models han centrat la tertúlia política 'El Gall del Monestir'. Els representants dels grups municipals han valorat l'anunci d'una reorganització dels torns de la Policia Local per tenir més efectius al carrer. El programa radiofònic es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat

Data: 12/des/18

La presència de VOX a Sant Cugat

La presència de VOX a Sant Cugat

La tertúlia política 'El Gall del Monestir' ha analitzat aquest dimecres els resultats de les eleccions a Andalusia i si l'entrada de VOX pot donar-se a les comicis municipals a Sant Cugat. Els grups municipals també s'han posicionat sobre Bellaterra i les seves intencions d'annexionar-se a Sant Cugat. El programa radiofònic es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 5/des/18

Activitats de Nadal a Sant Cugat

Activitats de Nadal a Sant Cugat

Ja es coneix la programació que omplirà d'activitats el Nadal a Sant Cugat. Entre les novetats, l'eliminació de la pista de gel i les campanades a la plaça d'Octavià. Els grups municipals en parlen a la tertúlia 'El Gall del Monestir'. El programa radiofònic es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 28/nov/18

El 'cas 3%'

El 'cas 3%'

L'endemà de l'entrada de la Guàrdia Civil a una empresa de Sant Cugat per ordre de la Audiència Nacional, els grups municipals parlen sobre aquest tipus de notícies i com afecten la ciutat. El 'cas 3%' i altres investigacions judicials han centrat la tertúlia política 'El Gall del Monestir' que s'emet cada dimecres a Cugat.cat.

Data: 21/nov/18

La gestió de l'aigua a Sant Cugat

La gestió de l'aigua a Sant Cugat

La tertúlia 'El Gall del Monestir' ha recollit el posicionament dels grups municipals sobre com ha de ser la gestió de l'aigua a Sant Cugat. En la recta final per completar el concurs de gestió, els partits opinen sobre com ha de ser el nou concurs o si cal municipalitzar aquest servei. El programa radiofònic es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 14/nov/18

Les dades del baròmetre inclusiu a Sant Cugat

Les dades del baròmetre inclusiu a Sant Cugat

La tertúlia 'El Gall del Monestir' ha analitzat aquest dimecres amb els grups municipals les dades del baròmetre inclusiu. L'estudi conclou que un 11,4% de la ciutadania no pot fer front a despeses bàsiques i alerta que es troba en una situació 'de forta necessitat econòmica'. El programa radiofònic es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 7/nov/18

La 13a escola pública a Sant Cugat

La 13a escola pública a Sant Cugat

La tertúlia política de Cugat.cat ha abordat l'anunci del conseller de la necessitat d'una 13a escola pública a Sant Cugat. A més, els representants polítics municipals també han tractat la problemàtica judicial amb Torre Negra i les deficiències del pav2. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 31/oct/18

L'habitatge a Sant Cugat

L'habitatge a Sant Cugat

La tertúlia política de Cugat.cat 'El Gall del Monestir' ha abordat la situació de l'habitatge a Sant Cugat. Els grups municipals s'han posicionat sobre aquesta problemàtica. L'espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 24/oct/18

L'entrada de Sant Cugat a la zona 1

L'entrada de Sant Cugat a la zona 1

L'entrada de Sant Cugat a la zona 1 del sistema tarifari del transport públic ha centrat la tertúlia política d'aquest dimecres. Aquest espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 17/oct/18

Les eleccions municipals i els resultats de l'Observatori Sociològic

Les eleccions municipals i els resultats de l'Observatori Sociològic

Les eleccions municipals i els resultats de l'Observatori Sociològic han centrat el debat de la tertúlia política amb els representants dels grups municipals. Aquest espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 10/oct/18

El pressupost municipal

El pressupost municipal

Els pressupostos per a l'any vinent, presentats per l'Ajuntament la setmana passada, han protagonitzat la tertúlia política de Cugat.cat d'aquest dimecres. L'habitatge, els impostos i les inversions en equipaments han centrat un debat que es pot seguir en directe cada dimecres a un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 3/oct/18

La mobilitat a Can Sant Joan

La mobilitat a Can Sant Joan

La mobilitat a Can Sant Joan ha centrat la tertúlia política de Cugat.cat d'aquest dimecres 26 de setembre. Tots els partits han coincidit que millorar la mobilitat sostenible a Sant Cugat ha de ser una prioritat. Aquest espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 26/set/18

La seguretat a Sant Cugat

La seguretat a Sant Cugat

La seguretat ha centrat la tertúlia política d'aquest dimecres amb els grups municipals. Aquest espai es pot seguir cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 19/set/18

La Diada i l'inici de curs

La Diada i l'inici de curs

Cugat.cat enceta el curs polític amb el retorn de la tertúlia dels grups municipals. Es pot seguir l'espai cada dimecres a partir d'un quart de deu del matí a través del 91.5 FM i al web de Cugat.cat.

Data: 12/set/18

La programació de Festa Major

La programació de Festa Major

La tertúlia d'aquest dimecres amb els grups municipals ha tractat la programació de Festa Major. Hi han participat Esther Salat (PDeCAT-Demòcrates), Lourdes Llorente (CUP-PC), Sergio Blázquez (Cs), Mireia Ingla (ERC-MES), Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) i Vicenç Sanfrancisco (PSC).

Data: 27/jun/18

Mobilitat a Sant Cugat

Mobilitat a Sant Cugat

La tertúlia 'El Gall del Monestir' amb els representants polítics de la ciutat ha abordat alguns dels temes tractats al ple d'aquest dilluns com el debat de les zones blaves i verdes a Sant Cugat. Hi han participat Cristina Paraira (PDeCAT-Demòcrates), Núria Gibert (CUP-PC), Sergio Blázquez (Cs), Ferran Villaseñor (ERC-MES), Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA), Pere Soler (PSC) i Álvaro Benejam (PP).

Data: 20/jun/18

Canvis a l'equip de govern santcugatenc

Canvis a l'equip de govern santcugatenc

La tertúlia amb grups polítics municipals ha analitzat el recents canvis de lideratge que ha sofert l'alcaldia i l'equip de govern amb les sortides de Mercè Conesa i Damià Calvet. Eloi Rovira (PDeCAT-Demòcrates), Ignasi Bea (CUP-PC), Sergio Blázquez (Cs), Ferran Villaseñor (ERC-MES), Roser Casamitjana (ICV-EUiA), Pere Soler (PSC) i Álvaro Benejam (PP) hi han participat.

Data: 13/jun/18

La marxa de Mercè Conesa

La marxa de Mercè Conesa

La tertúlia 'El Gall del Monestir' ha valorat la marxa de Mercè Conesa i ha fet balanç dels seus últims vuit anys com a alcaldessa de Sant Cugat. N'hem parlat amb Cristina Paraira (PDeCAT-Demòcrates), Lourdes Llorente (CUP-PC), Sergio Blázquez (Cs), Mireia Ingla (ERC-MES), Roser Casamitjana (ICV-EUiA), Sandra Tirado (PSC) i Álvaro Benejam (PP).

Data: 6/jun/18

Nomenament de Damià Calvet

Nomenament de Damià Calvet

La tertúlia 'El Gall del Monestir' ha tractat el nomenament de Damià Calvet i els canvis que suposarà a Sant Cugat. N'hem parlat amb Joan Puigdomènech (PDeCAT-Demòcrates), Núria Gibert (CUP-PC), Sergio Blázquez (Cs), Mireia Ingla (ERC-MES), Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA), Pablo Beceiro (PSC) i Álvaro Benejam (PP).

Data: 30/mai/18

Plaça de l'U d'Octubre

Plaça de l'U d'Octubre

Els partits analitzen l'aprovació del canvi de nom, a proposta de la comissió de nomenclàtor, de la plaça del Rei per plaça de l'U d'Octubre, i la moció que condemna els actes vandàlics a Sant Cugat independentment de la seva autoria.

Data: 23/mai/18

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat