Dissabte d'aquelarre

Carles Mayol


Publicat: el 5/mai/10
Opinió| Columnes

Dissabte 17 d'abril va ser un autèntic sàbat. Una trobada real de bruixes, bruixots i, sobretot, diables! Els Diables de Sant Cugat celebren enguany els seus 20 anys i aquell dia van posar de manifest que van camí de més i que no el pensen fer sols aquest trajecte.

Fer 20 anys no és cosa fàcil per a una entitat. I menys per a una a qui la seguretat i les normes europees els ho posa cada vegada més difícil. Tot i així els Diables, potser amb ajuda del mateix Belzebú, han arribat fins aquí i van organitzar un sarau en aquest poble silenciós per fer saber que no pensen parar ara.

Durant tota la tarda a ritme de Kata Kitinga i Karabassà es van anar succeint les actuacions de totes les entitats dels poble:
els bastoners (els de LaUnió i els de l'Esbart), els Caparrots, els Geganters, Andança, Castellers, el Grup Mediterrània, el Cos de Dansa de l'Esbart...

Totes vestides per a l'ocasió: de diables! I la col·laboració de la Comissió de Gitanes i l'Associació de veïns del Barri del Monestir per fer el sopar. Una festa que es va arrodonir amb la presentació dels seus dos nous apèndixs, els seus propis tabalers i els Diablons (acompanyats dels seus padrins de naixament: els Diables de la Riera de Rubí); i un correfoc final espectacular.

Veure totes les entitats de cultura tradicional del poble juntes celebrant l'aniversari d'una d'elles omple de goig i joia. I més si a sobre els Diables ens a un naixement doble de cultura: el seus tabalers i els Diablons. Ni el mateix Satanàs hauria pogut convocar un aquelarre tan perfecte!

CARLES MAYOL és rocker, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons