El respecte a les creences i a la llibertat

Jordi Carreras


Publicat: el 31/mar/11
Opinió| Columnes

Darrerament s'estan produint atacs a la religió catòlica que ofenen als que professem aquesta religió, i que haurien d'ofendre a qualsevol persona de bona voluntat, a qualsevol persona que realment cregui en la llibertat en general i en la llibertat de consciència en particular.

Escolta-ho

Són atacs que difícilment es poden comprendre, i que de cap manera es poden justificar. Des de les bretolades que s'han produït a la capella de la Universitat Complutense, i a la de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona (UB), passant per l'incendi de la porta d'una parròquia a Sarrià fa pocs dies, fins el lamentable espectacle de Leo Bassi, molt aficionat a aquest tipus d'insults i greuges. L'últim, comès a Valladolid, sembla que no li sortirà gratis a aquest bufó, ja que ha estat imputat per un delicte contra els sentiments religiosos, per injúries i per calúmnies.

Aquestes conductes injustificables haurien de merèixer la condemna generalitzada de tota la nostra societat, no només la d'alguns catòlics, començant pels dirigents polítics. De la mateixa manera que haurien de condemnar qualsevol altre atac a qualsevol altra religió o creença, amb major o igual raó hauríem de condemnar el qui atempta contra les creences de la majoria dels espanyols.

Guardar silenci davant aquests fets, limitar-se a mirar cap a un altre costat, o simplement infravalorar aquests actes, diu poc de les conviccions dels que així actuen pel que fa a la defensa de la llibertat i els drets de tots els ciutadans.

JORDI CARRERAS és president del PP local