L'ascens a Primera Divisió del Patí Hoquei Club Sant Cugat podria dependre d'una sentència federativa

Imatge del partit de lliga regular entre el Barça B i el Patí Hoquei Club Sant Cugat

Hoquei patins

Publicat el 15/mai/12 per Àlex Masana

El primer equip del Patí Hoquei Club Sant Cugat, immers en la lluita per ascendir a Primera Divisió, podria veure com el Comitè de Competició i d'Apel·lació català decideix les pròximes hores qui és el conjunt que pujarà de categoria. Aquest cap de setmana es disputa l'última jornada i fins a tres equips poden tenir opcions, segons la combinació de resultats que es donin. Ara bé, el Barça B, principal candidat a l'ascens, considera que té un partit pendent amb el Cerdanyola, al qual no s'hi va presentar. El Comité ha de resodre sobre aquest matx que podria acabar amb els punts per als vallesans i sanció als blaugranes.

La Lliga Nacional Catalana arriba a l'última jornada amb tot per decidir. Al pols entre el F.C. Barcelona B, el Vic B i el Patí Hoquei Club Sant Cugat se li afegeix una decisió que podria afectar la resolució final de la lliga. Tot i que en un principi s'havia especulat amb la possibilitat que l'entitat blaugrana renunciés a la plaça a Primera Divisió pels problemes econòmics del club, el jugador santcugatenc del F.C. Barcelona B, Pol Galbas, ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat que el Barça pujarà de categoria en cas d'assolir-la esportivament.

Pol Galbas

En principi, el Barça vol pujar de categoria; aquesta és la intenció. Fa un mes, el coordinador ens va dir que el club no renunciaria a la plaça.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La classificació actual de la Lliga Nacional Catalana deixa entreveure que el Barça, líder amb 67 punts, dos més que el Sant Cugat i un partit menys, és qui tindria més oportunitats per assolir l'ascens de categoria, però aquesta partit de menys és el que provoca que bona part del desenllaç de la lliga sigui responsabilitat dels màxims organismes federatius de l'hoquei català. El matx corresponent a la 28a jornada de la competició entre Barça B i Cerdanyola no es va disputar perquè el conjunt blaugrana no s'hi va presentar atès que els seus integrants estaven disputant el Campionat d'Espanya júnior. En aquest cas, el Comitè de Competició valora dues possibilitats: donar la victòria als vallesans i sancionar amb un punt els blaugranes o ajornar el partit un cop acabada la lliga regular, fet que beneficiaria el segon equip del Barça. El jugador del Patí Hoquei Club Sant Cugat, Francesc Colomer, critica el paper de la Federació Catalana en la situació.

Francesc Colomer

A l'hoquei no es pot ser massa optimista quan és la Federació qui ha de fer d'àrbitre. El Barça té molt de pes a la Federació i fins que no acabi l'última jornada no pendran una decisió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons ha assegurat la Federació Catalana de patinatge a Cugat.cat, el Comitè de Competició publicarà, entre aquest dimarts i aquest dimecres, la decisió final i els tres conjunts immersos en la lluita per l'ascens a Primera Divisió podran jugar la última jornada de lliga amb totes les cartes sobre la taula.