La Maria Espín ens rep a la seva segona llar, el restaurant Brau. Ha arribat fa pocs minuts, després de fer els més de 40 quilòmetres que separen casa seva del restaurant. Hi arriba d’hora, abans de les nou del matí, per preparar el restaurant i la cuina pel servei del migdia, on ofereix un […]
Formes de fantasia, sabors refinats i complexos i, sobretot, molta dolçor. Són les apostes que mestres xocolaters d’arreu d’Espanya han posat sobre la taula aquest divendres a la segona edició del concurs per triar el millor bombó artesà de l’estat. Un reconeixement que ha recaigut sobre l’escola de pastisseria Hofmann. La deliveració del concurs, organitzat […]
Extingit un incendi a la Taverna Catalana del Mercantic aquest dijous. El foc que s’ha originat a la cuina no ha provocat ferits. Els bombers han rebut l’alerta aquest dijous passades les 13.45 h pel fum que sortia de la campana de la cuina. Fins a quatre dotacions dels bombers s’han desplaçat al local que […]
Cuinar va més enllà d’alimentar-se bé, també és una eina per gaudir, per transmetre valors i per treballar les emocions. Relacionar determinats aliments amb el càstig i d’altres amb els premis, com quan els pares diuen “si no et menges la verdura, no hi ha postres”, no és una pràctica que ajudi la canalla a […]
La cuina, més enllà de cobrir una necessitat bàsica per a la supervivència, també pot servir per ajudar-nos a crear vincles personals. Això és el que defensa Gerard Pintó, el director d’operacions de l’espai d’activitats culinàries The Playcook, que ha passat per la secció de Gastronomia del ‘Faves comptades’. Segons explica Pintó, el fet de […]
En el capítol 5, descobreix la pizza de xocolata típica del Brasil, amb el Joaquim i viatge fins a Mèxic amb els tacos mexicans que ens proposa l’Imanol. L’Ariel ens explica com es fa el gallo pinto, un plat típic de Costa Rica. El Fabián ens proposa la recepta de Chicken Wings dels Estats Units. […]
En el capítol 4 de ‘Plats del món’ viatgem a l’Argentina per descobrir l’empanada, amb l’Axel, i el rostit, amb el Felipe; i l’Álvaro ens explica la sopa paraguaia. I de l’Amèrica del Sud marxem a Alemanya, amb el Nacho i els bratwursts. El curs 2023-2024 l’aula d’acollida de La Farga Sant Cugat ha tingut […]
En el capítol 3 de ‘Plats del món’, descobreix la raclette suïssa que ens explica el Noé, La freishoada brasilenya que ens porta el Joao, el ternasco d’Aragó amb el Nacho i per últim el Max també ens parla del seu país. El curs 2023-2024 l’aula d’acollida de La Farga Sant Cugat ha tingut 34 […]
Descobreix el Pelmeni d’Ucraïna que ens explica el Mark. L’Artur ens recomana un plat típic del seu país Letònia, el Auksa zupa. El Yaro ens detalla la recepta del Borch, plat tradicional de Rússia, el seu país d’origen. El Leonti va venir a Sant Cugat fa dos anys des d’Ucraïna. Ens traslladem a Mèxic amb […]
Cugat Mèdia col·labora amb l’aula d’acollida del col·legi La Farga elaborant un programa de ràdio on els alumnes expliquen receptes dels seus països d’origen. L’aula d’acollida de La Farga és un espai que acull alumnes estrangers nouvinguts, i els dona suport en l’aprenentatge del català i la integració a la ciutat. En aquest curs 2023-2024, […]
En el primer capítol del nou programa de Ràdio Sant Cugat, ‘Plats del món’, s’explica que és i com es fa el ‘paska’, un pa ucrainès que ens recomana en Mykola. El Gleb, per la seva banda, explica com es fan els ‘pelmeni’ russos. El Vlad va venir des de Biolorrussia fa set mesos i […]
The Playcook obrirà al maig un nou taller de cuina a Barcelona, entre passeig de Gràcia i Diagonal. Des de 2018 l’empresa santcugatenca ofereix activitats per a adults i infants, empreses i particulars amb molta acceptació, com demostra l’obertura d’aquest segon espai. Gerard Pintó, director executiu i xef, assegura que els agrada definir-se com una […]