gastronomia
Sant Cugat té un nou establiment especialitzat en entrepans italians. Es diu Porco Rosso i ha obert al carrer de Valldoreix. Els fundadors, Guillem Aday i Quim Sabrià, expliquen que volien “fer alguna cosa d’hostaleria” que fos “fàcil, sense complicacions” i que els permetés “divertir-se”, després d’una vida vinculada al sector. El concepte parteix d’una […]
Societat
La santcugatenca María José Muñoz Llavero és l’ànima al darrere de Dorayaki Revolution, un projecte multiplataforma on comparteix receptes i trucs de pastisseria on el protagonisme el tenen els dorayakis creatius. Amb uns orígens lluny dels fogons, ha dedicat la primera part de la seva vida professional a l’hostaleria, l’administració i, sobretot, al disseny gràfic […]
Societat
La Ruta de Tapes torna a Sant Cugat del 18 al 28 de setembre amb 41 establiments i estableix un rècord de participació. La iniciativa, impulsada pel Gremi d’Hostaleria i Restauració amb el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració de l’Ajuntament, arriba amb novetats. Abans que comenci la ruta, els amants de les tapes tindran […]
Societat
Ja està tot a punt per a una nova edició de la Fira Tasta Mandó, que se celebra aquest diumenge 7 de setembre a la plaça de Barcelona. La fira, arriba a la seva quarta edició, i enguany és una de les activitats que formen part de la programació Tasta Mandó 2025, una iniciativa de […]
Societat
Sant Cugat no només ofereix natura i cultura, sinó també un rebost viu ple de sabors autèntics. Des de projectes cooperatius fins a iniciatives familiars, aquests deu productes de proximitat t’apropen a una manera de consumir sostenible, saludable i arrelada al territori. Aquí et presentem els imprescindibles per tastar Sant Cugat de veritat, la majoria […]
Societat
La revetlla de Sant Joan és sinònim de festa, fogueres i retrobaments, però també d’un producte que no falta a gairebé cap taula, la coca de Sant Joan. Sovint farcida de crema, coronada amb fruita confitada o plena de llardons, la coca de Sant Joan és una de les més populars de la gastronomia catalana […]
Festa Major
Per a la festa grossa de Sant Cugat hi ha un munt de propostes per llepar-se els dits. Entre els maridatges, dinars i sopars populars i altres tastets destaca, un any més, el Concurs d’Arrossos, que se celebrarà el diumenge 29 de juny a les 13 h. Dijous, 26 de juny 21 h: Sopar popular […]
Societat
El Mecànic Pizza s’ha consolidat com una de les millors pizzeries de l’Estat espanyol després de ser inclosa, per segon any consecutiu, a la guia internacional 50 Top Pizza que reconeix els 50 millors establiments independents del país. Per celebrar aquesta fita i en el marc de la Pizza Week, la pizzeria ofereix dues experiències […]
Cultura
L’escriptor i professor santcugatenc Josep Amorós ha estat guardonat per ‘Menú degustació’ en la categoria d’obra inèdita en català dels Roca Awards. Aquesta és la primera edició del certamen literari impulsat pels germans Roca per posar en valor la literatura gastronòmica. El liurament de premis va tenir lloc dilluns passat a l’Esperit Roca, a Sant […]
Societat
Javier Peñalver estava treballant com a xef quan va arribar la pandèmia de la Covid-19. Un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), com el que van patir centenars de milers de catalans aleshores, el va obligar a reinventar-se i començar a fer pastissos de formatge. Peñalver ha passat per cuines d’alt nivell com la de […]
Podcast
La literatura relacionada amb el món de la gastronomia pot ser una opció atractiva aquest Sant Jordi per als amants de la cuina, les tradicions culinàries i els sabors. Nacho Ballesta, director de l’agència de comunicació The Foodtellers, ha compartit al magazín ‘Faves comptades’ alguns dels títols a tenir en compte a l’hora de completar […]
Podcast
Les xarxes socials han revolucionat la manera com descobrim restaurants i productes gastronòmics. Ara ja no cal ser un crític especialitzat per influir en les decisions dels comensals: els influencers han democratitzat la crítica culinària i, amb un sol vídeo viral, poden convertir un restaurant desconegut en un èxit rotund. Però fins a quin punt […]