Reviu el torn de precs i preguntes del ple de gener

Una votació al ple

Política

Publicat el 18/gen/16 per Sergio Morales

La compatibilitat de la tinència d'alcaldia de Damià Calvet amb el seu càrrec a la Generalitat, els desperfectes al Monestir arran de la retransmissió de la missa del gall a TV3 i les inversions en esports han aparegut al torn de precs i preguntes del ple. És el darrer dels punts de cada sessió plenària.

Escolta-ho

- Núria Gibert (CUP-PG), Mireia Ingla (ERC-MES) i Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) han demanat al tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que aclarís si la seva tasca a l'Ajuntament és compatible amb la que realitza com a director general de l'Incasòl. Calvet ha refermat el seu compromís amb Sant Cugat i ha assegurat que el seu càrrec està a disposició del conseller de l'àrea.

- Ramon Piqué (CUP-PG) ha preguntat a la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny si l'equip de govern està al corrent dels desperfectes que es van causar a la parròquia de Sant Pere d'Octavià arran de la retransmissió de la Missa del Gall de Televisió de Catalunya. Fortuny ha dit que l'Ajuntament prendrà mesures al respecte en breu.

Piqué també ha demanat a Calvet si s'està seguint el termini de posada en marxa de la Taula de Mobilitat. El tinent d'alcalde ha assegurat que es donaran més detalls del tema en la propera comissió informativa.

-Aldo Ciprián (C's) s'ha queixat que a les comissions informatives de Seguretat no es facilita tota la informació als grups municipals. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ho ha desmentit.

- Sergio Blázquez (C's) ha lamentat l'estat de l'estany que hi ha al costat del Centre Comercial. L'equip de govern prendrà mesures per arranjar l'espai.

- Múnia Fernández-Jordán (C's) vol que es revisi l'estat d'un parc infantil i ha demanat per què les mocions del seu grup s'han debatut en última instància, aquest dilluns. Des de l'equip de govern li han contestat que les mocions es debaten segons els grups implicats. Així, les de C's es presentaven a títol individual i s'han deixat per al final.

- Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha preguntat a la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, sobre la posada en marxa de l'ordenança de terrasses. Paraira assegura que encara s'està revisant, però que segueix endavant. A més, el regidor republicà ha demanat que es tingui en consideració el mal estat de les colònies de gats a la ciutat.

- Èric Gómez (ERC-MES) ha demanat al regidor d'Esports, Eloi Rovira, l'estat de les inversions al municipi. El convergent donarà més informació a la comissió informativa.

- Roser Casamitjana (ICV-EUiA) vol que consti en l'acta del ple de desembre que Can Monmany s'escriu sense 't'.

- Pere Soler (PSC) ha emplaçat a les comissions informatives una demanda d'informació sobre el compromís de l'Ajuntament de no deixar passar els autobusos per la plaça de Lluís Millet i ha demanat que s'estudiï quina gestió han de fer de la brossa els grans establiments comercials.