La Datathon Sant Cugat arrenca en busca d''apps' innovadores per a la ciutat

Societat

Publicat el 24/abr/15 per Pablo Vázquez

La primera jornada de la Datathon Sant Cugat ha donat el tret de sortida aquest divendres amb una vintena d'enginyers informàtics, desenvolupadors d'aplicacions i estudiants inscrits. Durant dues jornades maratonianes, els participants hauran de desenvolupar una 'app' útil per a la ciutadania a partir de la 'big data' compartida per l'Ajuntament.

La matèria primera per elaborar les aplicacions són les dades municipals recopilades en els últims quatre anys pels serveis 'smart city' aplicats a la gestió de residus, com el volum d'escombraries recollides i els recorreguts dels camions. Aquest és el punt de partida des del qual, en 48 hores, els concursants han d'elaborar una proposta de producte o servei tecnològic que serveixi per millorar la ciutat.

L'Ajuntament vol fer una aposta per les 'big data' i 'open data' i deixarà obertes les seves bases de dades que generin els serveis 'smart city', entre ells la gestió de residus, el rec automàtic, la il·luminació dels carrers i les places d'aparcament intel·ligents. La regidora de Comunicació i Tecnologia, Joana Barbany, espera que de la Datathon surti algun idea innovadora que l'Ajuntament pugui desenvolupar.

Joana Barbany

Busquem que la gent que sap programar generi un producte de servei per a la ciutat. Per exemple una 'app', que nosaltres nosaltres des de l'Ajuntament no sabem fer-la, doncs que la gent que ens sap la desenvolupi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Entre els participants hi havia diferents perfils relacionats amb la ciència de les dades, tots ells interessats a aprofitar una obertura de dades municipals que fins ara era privada.

Participants Datathon

És una oportunitat per aportar coses i mantenir-nos en actiu. / És un repte fer una 'app' des de zero i que pugui tenir un impacte útil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La cita es desenvolupa al SC Trade Center entre aquest divendres i dissabte, enmarcada dins la programació del Sant Cugat Experience. Una vegada acabi la prova, aquest dissabte a les vuit del vespre, el guanyador s'emportarà un compte anual gratuït a l'eina CartoDB. Entre la resta de participants se sortejaran 'smartphones', llibres i beques per a cursos i postgraus.