L'Ajuntament de Sant Cugat repartirà pitralls a les escoles que participin en el Bicibús

Des de l'equip de govern animen totes les escoles de la ciutat a sumar-se a la iniciativa mediambiental

Imatge d'arxiu d'un bicibus / Foto: Localpres - Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 29/oct/21 per Anna Diaz

L'Ajuntament de Sant Cugat repartirà pitralls a totes les escoles que participin en el Bicibús. Aquests pitralls, que ha sigut una de les peticions que els participants han demanat, arribaran la setmana vinent o l'altra i es repartiran a les AFA que ho demanin. També, coincidint amb la Setmana per la Transició Energètica, l'Ajuntament anima a les escoles a participar en la iniciativa mediambiental. Fins ara, les proves realitzades a les escoles Pi d'en Xandri, Collserola i La Mirada, han sigut exitoses i l'objectiu és que s'hi sumin moltes més.

Pilar Gorina, regidora d'Educació, ha explicat que el Bicibús és una "una experiència interessantíssima per treballar uns valors", per animar l'alumnat a anar a l'escola d'una manera diferent i per sentir-se "acompanyat", ja que és una experiència col·lectiva per a l'alumnat.

La iniciativa del Bicibús és "important", ja que "un terç de l'energia que es consumeix a la ciutat és en desplaçaments", ha afirmat la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó. La regidora també ha apuntat que l'Ajuntament ha de donar suport a aquesta iniciativa, "no només per la sostenibilitat, sinó que també per l'autonomia de l'infant".

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ha recalcat que han de ser les escoles les que tinguin la intenció i ganes de fer-ho i que demanin a l'Ajuntament el que necessitin, per poder-los ajudar en el que calgui. També ha explicat que aquest projecte és una de les "accions amb les quals s'aposta per la mobilitat sostenible a la ciutat" i que començar pels infants és una bona manera de començar a canviar els hàbits de mobilitat sostenible que es volen aplicar a la resta de la ciutat. Gallardo ha explicat que s'han fet formacions i que s'està treballant en un aplicatiu mòbil -com el que ja té l'escola Pi de'n Xandri- per organitzar millor els bicibús. Per exemple, si hi ha cap imprevist, com que algun voluntari no pugui assistir o algun pare no pugui portar al seu fill algun dia, amb l'app és més fàcil de resoldre.






DECLARACIONS

Pilar Gorina

El bicibús és una experiència col·lectiva per l'alumnat interessantíssima per treballar uns valors per animar-se a anar a l'escola d'una altra manera, aquest cas en bicicleta, i per sentir-se acompanyat, jo crec que això és el més important, l'infant no va sol, va acompanyat, i se sent més segur. Crec que és una experiència que el portarà a fer passos més endavant, tant com a alumne com a la vida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

José Gallardo

Tot això és una de les accions que també apostem cap a la mobilitat sostenible a la ciutat i per tant és important començar pels més petits per canviar aquests hàbits de mobilitat sostenible que volem també aplicar a la resta de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio