Montserrat Rigall, periodista

Montserrat Rigall és periodista i investigadora sobre la verificació de notícies falses a través de la intel·ligència artificial (IA). Forma part de l’equip d’investigadors del Projecte IVERES de RTVE. Parlem amb ella sobre tot això i molt més en una entrevista a Cugat Mèdia.

Visites escolars

Notícies

Aquesta fotografia correspon a un accident i no a un robatori / Foto: Policia Local

FAKE NEWS: Un accident que passa per un robatori

10/11/2022

L’Ajuntament demana precaució amb les informacions que alerten sobre un increment dels robatoris a Mira-sol. L’avís respon a una publicació a Instagram en què s’assegura que s’han produït diversos robatoris a habitatges i trasters al barri als quals s’ha utilitzat un vehicle robat per encastar-lo contra les propietats. Segons ha informat el consistori, la informació publicada no és certa i la fotografia que l’acompanya correspon a l’accident d’una veïna en entrar a l’aparcament privat.

Podcasts

El col·legi Pureza de María torna a Ràdio Sant Cugat

13/02/2023

Cada mes aquesta escola fa un programa de ràdio a Cugat Mèdia El programa ‘Radioactivo’ del col·legi Pureza de María torna a l’estudi 1 de Ràdio Sant Cugat amb recomanacions de pel·lícules, sèries, llibres i música. A part del què els agrada als nois i noies del centre, també expliquen a Cugat Mèdia la seva visió de […]

Apunts

Captura d'una imatge del vídeo que ha elaborat Educac sobre el 'sharenting'

Fer-se gran a les xarxes: els riscos dels sharenting

10/11/2022

Si una cosa generen les xarxes socials són polèmiques de tota mena. Més o menys buides de contingut i transcendència segons els casos, aquesta setmana a l’eduCAC ens fixem en una per les implicacions que té per als infants, els joves i per a la nostra pròpia educació mediàtica.

Experiències

Albert Solé, cap d'informatius de Cugat Mèdia

Albert Solé, cap d’informatius de Cugat Mèdia

10/11/2022

En temps clickbaits, audiències a qualsevol preu i lluita per ser el primer a dir una notícia, cal tenir el cap fred quan t’arriba una mitja-notícia llaminera que saps que et reportarà moltes visites a la web. El rumor és el pitjor enemic d’un periodista.

Visites escolars

Els alumnes del Pins del Vallès escoltant l'explicació de l'Alba Triadó

El Pins del Vallès, protagonista de les Visites escolars

27/01/2020

L’alumnat de 4t de primària de l’escola Pins del Vallès, han fet la visita a Cugat Mèdia. En primer lloc dues companyes del mitjà van anar a fer una xerrada prèvia a l’escola i després les dues classes de 4t van visitar les instal·lacions de Cugat Mèdia.

Notícies

L'anglès, una de les extraescolars més sol·licitades / Foto: CC0 Pixabay

L’anglès, una de les extraescolars més sol·licitades: per què?

10/11/2022

Des dels més grans als més petits, bona part de la canalla dedica unes hores a la setmana fora de l’escola a l’aprenentatge de l’idioma més estudiat del món. Però per què les famílies busquen aquest reforç? Per quins mètodes d’aprenentatge es decideixen? Hi ha una edat idònia per començar a aprendre una segona llengua? I els resultats d’aquest aprenentatge, són els esperats? Cugat Mèdia busca respostes a aquestes i altres qüestions sobre l’anglès a través de veus expertes.

Joves a Sant Cugat amb motiu de l'Esplaiada 2022 / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Com acompanyar els infants en el pas cap a l’adolescència

10/11/2022

L’adolescència o pubertat és l’etapa de transició entre la infantesa i l’edat adulta. Es tracta d’un període vital que comença amb l’inici de l’ejaculació o la menstruació i que comporta alteracions fisiològiques, emocionals, relacionals, físiques i intel·lectuals. Cugat Mèdia ha parlat amb la pediatra del CAP Can Mates Jéssica Ortiz i amb l’especialista en educació afectiva i sexual, i fundadora de La Ciranda, Júlia Sánchez, per descobrir quina és la millor manera d’acompanyar les criatures en el descobriment d’aquesta nova fase.

Unes joves amb els seus portàtils dins una aula / Foto: Cugat Mèdia

Final de curs i selectivitat: com decidir què estudiar?

10/11/2022

Què volem ser de grans? Aquesta és una pregunta molt freqüent i més ara que s’apropen el final de curs i les proves d’accés a la universitat. Cugat Mèdia parla amb el formador de l’entitat santcugatenca EdBuilding Josep Lluís Serrano.

Podcasts

Els alumnes del Centre de Formació d’Adults acomiaden el 2022 parlant del Nadal

02/01/2023

‘Temps addicional’ és el nom del programa de ràdio mensual del CFA a Cugat Mèdia L’equip del programa del Centre de Formació d’Adults (CFA) ha tornat a Ràdio Sant Cugat per explicar l’actualitat del centre educatiu, proposar música nadalenca i per practicar la comunicació intercultural, ja que bona part de l’espai l’han dedicat a explicar […]

Cada mes l’institut Leonardo da Vinci fa un programa a Ràdio Sant Cugat

02/01/2023

L’actualitat del centre educatiu, explicada pels alumnes En el programa del mes de desembre els alumnes del Leonardo da Vinci han explicat el Punt Lila i Punt Rainbow inaugurat fa unes setmanes el centre, també han parlat de cuina, animals i de la música que escolten. L’espai de l’Institut Leonardo da Vinci s’emet un cop al […]

Apunts

Les nenes cuiden, els nens actuen

03/06/2022

El Ministerio de Consumo, l’Asociación Española de Fabricantes de Juguetes i Autocontrol han acordat un protocol per impulsar la igualtat de gènere en la publicitat infantil, per evitar representacions que fomentin els biaixos de gènere.

Experiències

Marta Mas

04/02/2020

Confusió per una informació falsa que va córrer per Whats App.