Els projectes comunitaris en l'àmbit artístic

"Poc a poc hi ha més infants que tenen l'oportunitat de tenir un instrument a les seves mans"


  • Comparteix:

roger.roca

Roger Roca


Publicat: el 14/mai/21
Els experts |
PDF

Els projectes comunitaris en l'àmbit musical són uns espais creadors d'oportunitats de pràctica i d'ensenyament-aprenentatge artístic fortament arrelats al seu entorn sociocultural i adreçat a una àmplia pluralitat d'edats i interessos de la població.

Tenen com a principal objectiu la democratització de l'ensenyament musical i el foment per a que la música i l'aprenentatge instrumental formi part dels principis fonamentals de l'educació dels infants ajudant al desenvolupament de les seves competències bàsiques. Avui en dia i desplegats per tot el territori català hi ha força exemples de projectes comunitaris d'interès que estan esdevenint veritables eixos vertebradors en els projectes educatius d'alguns centres de primària. Poc a poc hi ha més infants que tenen l'oportunitat de tenir un instrument a les seves mans i poder experimentar amb la producció d'un so i fer-ho amb comunitat, és a dir, fer-ho amb els seus companys i companyes de classe.

La majoria d'aquests projectes comunitaris estan impulsats per les escoles municipals de música del territori i a Sant Cugat això no és una excepció. A través d'aquests projectes el coneixement adquirit durant tants anys als centres musicals estan sent compartits amb el professorat i els infants dels centres de primària.

Les escoles de música han incorporat aquests projectes democratitzadors en l'horari lectiu obligatori de les escoles de primària tenint molt present que els objectius que es persegueixen son diferents a aquells que caracteritzen l'aprenentatge d'un instrument als centres d'ensenyament artístic. Creiem que aquesta dualitat d'objectius és enriquidora en tots els sentits i cada vegada estem més convençuts que l'èxit d'ambós projectes és clau per avançar en la implantació estructural de l'art en l'educació obligatòria.

ROGER ROCA GRÀCIA és Director de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.