Una X també pot lluitar contra la pobresa


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 4/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquest dies que tots estem complint amb el nostre deure ciutadà de fer la declaració de la Renda de l'any passat, amb un petit gest, podem fer que les coses comencin a canviar. La casella de Fins Socials de la nostra declaració de la renda de l'any passat ajudarà en 2014 a gairebé 6 milions de persones del nostre i d'altres països. I el 2014? Ho fem possible?

Gràcies a la solidaritat de les persones contribuents que van marcar Fins Socials en la declaració de la Renda, aquest 2014 gairebé sis milions de persones en risc d'exclusió social es beneficiaran dels programes finançats per l'IRPF.

Durant aquest any es posaran en marxa 1.135 programes duts a terme per ONGs d'Acció Social al nostre país, a més de centenars de projectes en països d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia realitzats per ONGs per al Desenvolupament.

La crisi en què estem instal·lats ens afecta a tots. Els col·lectius menys afavorits de la societat pateixen amb més intensitat els vaivens de l'economia. En temps de crisi cal una major inversió en polítiques socials i és el Tercer Sector el que més reclama un major compromís per part de tots per aconseguir que la crisi no es faci més evident entre les persones dels col·lectius que menys tenen.

Les entitats sabem que amb molts grans es fa un graner i, per això, continuem en el nostre intent per aconseguir que cada vegada hi hagi més ciutadans conscienciats de la necessitat d'aportar un 0,7% dels nostres impostos íntegrament a projectes destinat a la lluita contra l'exclusió social aquí i a altres països necessitats.

Parlem de persones, no de nombres o d'estadístiques. Les persones contribuents, col·laboren amb "projectes i realitats concretes", com: centres de dia; suport temporal a famílies amb persones dependents; atenció integral a dones diagnosticades amb càncer de mama; atenció integral a persones amb discapacitat, prevenció, sensibilització i eradicació de violència de gènere; serveis de mediació familiar, etc .

En un context com l'actual , en què la crisi està colpejant de manera dramàtica a les persones i poblacions més vulnerables i els fons públics destinats al Tercer Sector i a la cooperació han disminuït, el compromís de la ciutadania amb la X Solidària és més necessari que mai. #DeclárateX!


El veritable amor no és altra cosa que el desig inevitable d'ajudar l'altre per tal que sigui qui és de veritat.
Antoine de Saint-Exupery (1900-1944. Escriptor francès)


TON MARIMON és coordinador del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Intermon Oxfam



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.