Estimat conservatori


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 1/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 21 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, vaig tancar una etapa que vaig iniciar el setembre de 1999, quan tan sols tenia tres anys. Parlo de la meva formació musical.

Durant quinze anys, els últims nou a l'Escola de Música Victòria dels Àngels, he cursat llenguatge musical, cant coral; he tocat el meu instrument, l'oboè, a l'Orquestra i a la Banda del Conservatori; he après i he gaudit. Ara però, com amb tot, he arribat a un final en el moment en el qual s'han acabat els estudis de música no professionals, és a dir, aquells que no van destinats a què et dediquis a la música.

Podria continuar, és cert, però amb el meu inici a la vida universitària el proper setembre, he volgut tancar i segellar una etapa per obrir-ne una altra totalment nova. 'No és un adéu per sempre, sols l'adéu per un instant', diu la cançó. Així és com m'ho prenc. Mai no sé quan hi tornaré, però sé que, si ho faig, serà pel meu propi peu i no perquè un curs acadèmic m'ho marqui. Aquesta etapa de 15 anys acadèmics ja ha passat.

Per què ho explico tot plegat? Sembla més un diari personal que no pas una columna d'opinió, oi? Doncs bé, el que vull és acomiadar-me públicament d'una escola, ara també Conservatori, que tenim a la nostra ciutat. Un centre públic municipal de gran qualitat, òbviament musical, i educativa, on els seus professionals gaudeixen i fan gaudir la música. Treballadors incansables que estimen el lloc on treballen i que fan tot el que poden per a millorar-lo.

Crec que és just que després de nou cursos acadèmics amb ells, m'acomiadés des d'aquestes ratlles en aquest mitjà també públic i que també sento com casa meva. Com Cugat.cat, el Conservatori és una peça indispensable del trencaclosques santcugatenc que, en tot moment, s'ha de recolzar des del Consistori, cosa que sempre no ha estat així en els darrers anys.

La música és una part fonamental de tota societat culta, que va endavant, però que recorda, gaudeix i aprèn dels mestres clàssics. La formació musical mai no fa nosa, tot el contrari, i jo sé que, malgrat que ara me'n vagi, el meu oboè i tots els meus coneixements musicals m'acompanyaran durant tota la vida.

Gràcies per tot!

MARC TOLRÀ és estudiant



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.