Final de curs


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 26/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

I com no podia ser d'altra manera, el mMinistre de torn s'ha vist obligat a donar la nota i, com és habitual en ell, desafinada.

Ja fa molts anys que un bon nombre de ciutadans i ciutadanes d'aquest país hem lluitat per aconseguir una educació, on els principals valors fossin: universal, gratuïta, catalana, integral, laïca, coeducativa, democràtica, participativa, inclusiva, compensadora de desigualtats...

L'escola a Catalunya, des de l'any 1980, que va obtenir competències plenes en Educació, ha estat un model de cohesió social.

La LEC (Llei d'Educació de Catalunya), que va ser aprovada al Parlament per majoria, diu que tots els centres escolars han de tenir el seu projecte educatiu. I quan es fa la matriculació d'un alumne s'ha de conèixer el projecte i estar-hi d'acord.

Però analitzem què ha passat aquest curs a Catalunya, tant a l'escola pública com concertada:

- S'ha reduït el pressupost en educació 1.000 euros alumne/any

- S'han retallat beques de menjador

- No hi ha suficients places de Formació Professional

- S'ha descuidat l'atenció a la diversitat

Evidement no parlo de centres privats que no estan obligats a l'aplicació de la LEC (Liceu Francès, Escola Alemanya, Escola Suïssa...).

Un sistema educatiu ha de respectar els drets de totes les persones, sobretot els dels alumnes, com a protagonistes del seu propi procés educatiu, i només té èxit en la mesura que pot generar confiança en les persones que hi participen.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.