Voluntat per fer-ho


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 5/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenim una gran sort. Vivim en un país on la meteorologia ens respecta; no tenim huracans, tifons, tsunamis o grans inundacions (això últim, sobretot, degut al treball que s'ha fet durant els últims anys de canalitzacions de rieres i lleres de rius). El que no hem fet és acabar amb la corrupció.

Una enquesta de Gallup feta a 63 països amb llibertat de premsa ens dóna aquests resultats. La pregunta és: 'Considera que el seu govern és corrupte?' I el resultat: a Espanya, el 76% dels ciutadans creu que sí; a Suècia, només el 14% dels seus ciutadans creu que sí. Si la pregunta fos: 'Creu que els ciutadans del seu país són corruptes?', quina resposta tindríem?

Quan fa 40 anys vam començar el camí de la democràcia. Molts de nosaltres crèiem que això ens portaria a acabar amb les corrupteles clàssiques de la dictadura, en poder participar plenament en la pressa de decisions, que qualsevol ciutadà pogués arribar a ser cap de govern, evidentment, amb la garantia de les urnes i de les seves capacitats; tot el que no havíem pogut exercir durant molts anys.

Hi ha moltes coses que de ben segur no hem fet bé: no hem millorat la justícia, la fiscalitat; la corrupció està en tots els estaments, polítics i socials.

Crec en la gent que avui té menys de 40 anys, que ja són nascuts en democràcia. Vull veure com són capaços de fer un món millor sense desigualtats, ni injustícies, on educació, cultura i sanitat estiguin al servei i a l'abast de tothom, que acabin amb el model actual en què uns pocs viuen molt bé gràcies a que molts viuen malament.

Tenim models a seguir. Només ens falta la voluntat de fer-ho

MARIA SANSA és exregidora


Columna publicada originalment el 21 de novembre de 2013



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.