Arriba l'hora!


  • Comparteix:

Joan Maria Terribas

Joan Maria Terribas


Publicat: el 1/set/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'hora de demostrar-nos i demostrar-los de veritat quina és la nostra voluntat. L'hora de cremar les vanitats a la foguera i caminar desinteressadament i unitària en la mateixa direcció.

L'hora de trencar definitivament amb un estat que, quan li convé, prevarica i fa xantatge, i, sistemàticament, treballa contra el nostre progrés.

L'hora de derogar d'una vegada per totes la 'Nueva Planta de la Real Audiencia del Principado de Cataluña' (16/01/1716) que, encara avui, ens l'apliquen tant com poden (adaptat, és clar).

L'hora d'acabar amb la gestió d'engrunes que, a més i tot i fer el pa, hem de pidolar.

L'hora de tenir totes les eines per a bastir un país nou socialment molt més just, cohesionat i sostenible.

L'hora de poder legislar amb un sentit de la justícia que permeti lluitar amb energia i tot el rigor contra els corruptes i els corruptors, en el sentit més ampli d'ambdós conceptes.

Per tot això, i molt més que val la pena, ens hem d'exigir un alt grau de compromís, superar l'individualisme fàcil i el conformisme que massa sovint ens tenalla. Ens cal palesar incontestablement que som realment demòcrates, pacífics i que la nostra llibertat només depèn de si la volem. Hem d'estar disposats a fer alguna cosa més que desplaçar-nos un dia a l'any. Els nostres dirigents s'hi juguen personalment molt més que nosaltres, i si no els fallem ells no ens han de fallar. Aconseguim, doncs, una espectacular i multitudinària V l'Onze de Setembre, que els obligui a deixar-nos expressar, i preparem-nos per a votar, i votar SÍ i SÍ, el 9 de novembre.

JOAN MARIA TERRIBAS és president de CDC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.