'Black is black'


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 9/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenim un nou episodi del serial interminable de corrupció de Caja Madrid/Bankia. Vam veure com Rodrigo Rato que havia estat director general del FMI i, per tant, donava lliçons de finances a tots els governs a tort i a dret, a Espanya va ajudar a fondre literalment una caixa, que és allò que gestiona diners aliens, és a dir, que no eren seus.

També sabíem l'estafa de les preferents que aquesta entitat va encolomar sense escrúpols a milions de persones, la majoria persones grans, que van confiar els seus estalvis en aquesta caixa. També havíem vist els sous del president, vicepresident i conseller delegat que superaven la xifra de 10 milions d'euros.

I finalment, vam haver d'aguantar com aquesta entitat es tragava més de 22.00 milions d'euros de diner públic per rescatar-la, a l'hora que es retallava en sanitat, educació i serveis socials, etc i a l'hora que centenars de famílies es quedaven sense casa i amb deutes per no poder pagar la hipoteca.

Doncs bé, en aquest despropòsit servit en comptagotes ara veiem com exdirectius i exconsellers de l'entitat bancària -fins a 86 persones- tenien a la seva disposició targetes de crèdit per 'despeses personals' sense haver-les de justificar enlloc i totalment opaques per la hisenda pública. Entre els anys 2003 i 2012, que és quan Bankia, amb un forat de 20.000 milions, va ser nacionalitzada amb els diners de tots i totes, aquestes persones es van gastar en menjar, roba, viatges o directament traient del caixer més de 15.500 milions d'euros. I una altra vegada hem de sentir com alguns d'aquests afortunats diuen que es pensaven que era legal.

La veritat és que podien saber molt o poc d'economia i de finances però eren persones adultes que viuen en un país europeu que saben que ningú no regala res, i menys diners, i que tot el que es cobra cal declarar-ho a hisenda. Però la veritat és que bona part d'aquesta gent viu en un món tan irreal que no són conscients de la realitat.

I mentrestant la resta de mortals estem suportant uns nivells de corrupció i impunitat per sobre de les nostres possibilitats.

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.