El separatisme d'Albert Rivera


  • Comparteix:

marc.tolra

Marc Tolra


Publicat: el 14/oct/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja ho diu la dita: 'Mai no plou a gust de tothom, però hi ha persones que, siguin on siguin, mai no els plou'. És el cas del president de Ciutadans, Albert Rivera.

Rivera va assenyalar el dia 12 d'octubre al matí, mentre participava a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC), que li agradaria que tots catalans poguéssim celebrar la Diada plegats. Doncs bé, mentre el llavors president del grup parlamentari popular l'any 2007, Daniel Sirera, era al parc de la Ciutadella de Barcelona, Albert Rivera i el conjunt del partit unionista van passar la seva primera Diada com a partit parlamentari (Grup Mixt - 3 diputats) muntant una paradeta en la qual s'explicaven 'Las verdades del 11 de septiembre de 1714'.

Era l'any 2007, quan l'independentisme es concentrava a la plaça Urquinaona i no tenia tants adeptes, ni molt menys, com els que té ara. I ja llavors, Albert Rivera s'exclogué de les celebracions institucionals de la Diada. Qui ha estat, doncs, el primer a excloure's? L'Onze de Setembre del 2012 va ser l'última Diada en què el PPC participà en els actes institucionals, amb el debat sobiranista ja sobre la taula. Però els anys 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012, Sirera / Sánchez - Camacho hi anaren i el líder de Ciutadans, no. Per tant, que no ens expliqui sopars de duro dient que vol que tots junts celebrem la Diada quan ell mai no ha volgut celebrar-la amb la resta.

En definitiva, que creï l'acte que creï el govern i el Parlament per a la Diada, sembla que Ciutadans no hi anirà.

MARC TOLRÀ és estudiant de Dret de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.