El casal per la finestra


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 18/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest diumenge hi haurà sarau altra vegada al centre. A part del sidral monumental de l'entitat sardanista a d'Octavià al matí, que us recomano fervorosament, també es presenta Cal Temerari.

Siguem clars: Cal Temerari és, a ulls de tothom, la continuació del Casal Popular La Guitza. A ulls de tothom, l'està impulsant la gent de l'òrbita habitual amb els mitjans habituals. A ulls de tothom només és un punt i seguit. Però no.

Cal Temerari és un projecte que neix de la necessitat de donar cabuda i referència a tota aquella activitat apartada del circuit de negoci habitual de la nostra ciutat. La Guitza, com a tal, cobria les demandes d'espai dels col·lectius afins a l'esquerra independentista. Un cop sobrepassades aquestes necessitats, cal ampliar no només l'espai sinó també la mira política.

Cal Temerari no pot ser el bar dels 'cuperos' que hom té la imatge de la Guitza. No pot ser-ho i no ho ha de ser. El seu naixement suposa engegar l'alternativa al model de ciutat ofegada i aparador que a voltes (moltes) impregna les parets de la nostra vila. Ha de ser el local de referència de les vies polítiques crítiques amb nosaltres mateixos, l'espai on no hi càpiga l'autocomplaença i on les mans que hi faltin les posi l'autogestió, les persones i la voluntat conscient de crear una història nova que vindrà de lluny.

Jo m'hi acabo d'afegir i diumenge veureu que vosaltres també us hi podeu sumar, que a més de ser gent implicada en construir alternatives als temeraris se'ls hi va la pinça fortament i en muntaran una de ben grossa, tot llençant el casal per finestra.

NACHO FERRER és codirector del NiTrad de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.