Transparència


  • Comparteix:

joan.calderon

Joan Calderon


Publicat: el 11/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana ICV ha fet pública una web de transparència (http://iniciativa.cat/web/transparencia/index.html) on apareixen un seguit d'informacions que poden ser de de l'interès del lector o lectora si vol conèixer el dia a dia de la nostra organització: els nostres estatuts, codi ètic, documents polítics, pressupost, nòmines dels i de les càrrecs electes, el deute de l'organització, etc.

És curiosa la manera com algunes persones es prenen aquest tipus d’informació o iniciatives, necessàries de totes maneres. Hi ha qui posa l’accent en l’endeutament, a on viatgen els càrrecs polítics, quant guanya l’un i l’altre… En qualsevol cas, la importància és haver fet públiques aquestes dades, haver recopilat i agrupat aquesta informació i haver-la fet accessible a una pàgina web, tot i que ja s’havien donat aquestes dades en nombroses rodes de premsa.

De tot el que es publica m’agradaria destacar el deute d’ICV amb entitats financeres i altres. Aquest deute ascendeix a 11,9 milions d’euros. En un món ideal a tothom, i a ICV en particular, ens encantaria no tenir deutes però la realitat és una altra. Cal dir que aquest deute s’ha anat reduint any rere any partint d’una situació d’uns 16 milions d’euros de deute fa 4 anys. Aquesta reducció important no ha estat fruit ni de cap donació anònima, ni de cap condonació, si no que ha estat fruit d’un esforç important per tal d’intentar revertir aquesta situació. Una altra conclusió és que ICV paga als seus deutors com no potser d’una altra manera. A ningú li agrada tenir deute, però aquesta és la situació i així l’expliquem.

Els números i la informació d’aquells que aspirem a representar a la ciutadania en les institucions públiques és una obligació moral i ètica, i així ho posem de manifest amb aquest pas; un primer pas que molts d’altres haurien de seguir per tornar a prestigiar la política.

És la nostra obligació amb la ciutadania i intenta donar resposta a la demanda de major transparència en els partits polítics. Ara, animo tota la resta a fer el mateix, crec que ens enduríem alguna sorpresa (o no).

JOAN CALDERON és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.