L'autonomia local és sagrada


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 24/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En la meva darrera columna de fa quinze dies demanava que es convoquessin eleccions en aquest primer trimestre de l'any, perquè necessitàvem un mandat democràtic clar i explícit per poder començar a exercir com a estat independent i que ens deixéssim estar de condicions i exigències. Avui ja tenim la data, el 27S i les forces sobiranistes ens hi presentarem com millor ens sembli per poder garantir que les guanyarem. M'és ben igual qui s'ha sortit amb la seva, avui estem més a prop de la independència que fa quinze dies i aquesta és sens dubte la notícia.

Aclarida la data de les eleccions al Parlament de Catalunya, la primera cita amb les urnes serà el 24 de maig, en les eleccions municipals. Falten exactament quatre mesos i aquesta és la prioritat d'ERC Sant Cugat. Aquestes properes setmanes aprofitarem tots els altaveus i aquest sens dubte n'és un dels més importants, per continuar explicant el nostre projecte als santcugatencs i santcugatenques. Per tant aprofito aquesta columna per explicar com entenem des d'ERC la incidència als municipis de l'acord al que van arribar la setmana passada el president Mas i el president d'ERC Oriol Junqueras.

En primer lloc, crec que Junqueras va ser molt explícit des d'un bon començament, de fet, en la roda de premsa posterior a l'acord ja va expressar públicament que l'autonomia dels municipis a l'hora de prendre decisions sobre acords postelectorals és sagrada i aquest missatge ha estat repetit per tots nosaltres durant tots aquests dies. ERC és un partit assembleari, les decisions transcendents com l'elecció del candidat a l'alcaldia, la confecció de la llista electoral i qualsevol pacte anterior o posterior a les eleccions, les pren l'Assemblea local que és sobirana.

En segon lloc no neguem l'oportunitat que representen aquestes eleccions del 24 de maig per contribuir a reforçar el procés sobiranista des de les institucions locals. La República Catalana la construirem de baix cap a dalt, exactament igual a com ha tingut lloc aquest procés. Els projectes sòlids han de tenir uns fonaments forts i consistents per tal d'aguantar-se i ara estem davant d'un projecte colossal. Per fer un país nou ens calen municipis cohesionats socialment, nets de corrupció i compromesos amb la llibertat nacional. La presència d'ERC als Ajuntaments catalans garanteix aquest objectiu i ens acosta acceleradament cap a la victòria final.

En tercer lloc hem demostrat en diverses ocasions la nostra voluntat d'obrir-nos i ser generosos a l'hora de presentar candidats i llistes electorals, perquè no només sabem que la nostra societat és molt plural, sinó que creiem que precisament aquesta diversitat ens fa més forts. Per això estem oberts a entendre'ns amb diferents forces polítiques, amb aquelles que defensen el procés sobiranista, però també amb les quals tenen com a objectiu combatre les desigualtats socials i la corrupció. El que segur que no hem estat, ni estem, ni estarem mai, és oberts a pactar res amb el PP, això si que ho descartem categòricament. No tothom pot dir el mateix. L'objectiu d'ERC no és la independència, és fer un país nou, just, net i lliure i aquí el PP no hi té res a dir.

Finalment a ERC tenim un principi que també és sagrat: escoltar la ciutadania, atendre la seva voluntat i prioritzar únicament i exclusiva el benestar dels nostres conciutadans i conciutadanes i això passa sens dubte per esperar que diran les urnes i treballar des d'on calgui per dur a terme el programa que la ciutadania ha avalat amb el seu vot. Em sembla una falta de respecte a la ciutadania i poca convicció en la democràcia decidir que farem l'endemà al marge de tot això que acabo de dir. El país és important i guanyar la independència és l'única opció que ara mateix tenim, però Sant Cugat és la nostra dèria i ERC està preparada per ser l'alternativa de govern.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC i alcaldable



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.