La veritat desarmada


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 15/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tan ben informats com estem dels mals del món, ara més que mai hem d'escoltar la veu dels constructors de la pau. L'11 de desembre de 1964, Martin Luther King va rebre el premi Nobel de la Pau i va dir paraules d'esperança tan compromeses com aquestes: 'Jo crec que la veritat desarmada i l'amor incondicional tindran, en realitat, la darrera paraula'.

No va ser una sortida d'optimisme ingenu sinó l'expressió d'una esperança molt sòlida que s'havia obert pas enmig de moltes penes i fatigues pel bardissar de l'opressió, de la injustícia i la violència. Aquesta realitat trista era - i és - com una selva espessa i maligna que s'ha possessionat del món, i que amb les arrels penetra fins al cor del homes. Quan veiem de prop el poder del mal, la temptació de tornar-s'hi és forta. I també la de desenganyar-se, dimitir i plegar. Per 'creure en el poder de la veritat desarmada i de l'amor incondicional' com ho va fer Luther King, cal tenir un ànim com el ja reclamava Gandhi en afirmar que 'per practicar la no violència cal ser intrèpid i tenir valor a tota prova'. Aquesta fortalesa la reclama Jesús i cap cristià no la pot desatendre sense trair la seva fe: 'Feliços els constructors de la pau. Seran anomenats fills de Déu'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.