Indiferència global


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 15/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per espavilar les consciències, el papa Francesc ha escrit un missatge quaresmal que conté una profunda reflexió social que la fa interessant més enllà de la creença. Efectivament, denuncia un vici molt estès sobretot entre els benestants: quan ens sembla que estem bé i ens sentim còmodes, tendim a oblidar els altres.

Ens desinteressem dels seus problemes, de les seves sofrences i de les injustícies que els afecten i caiem en una indiferència egoista difosa mundialment. Avui ja es pot parlar d'una 'globalització' de la indiferència, tant pel que fa al transcendent com en el camp de les relacions humanes. Una de els raons d'aquest replegament, es troba en l'allau d'informacions i imatges trasbalsadores de sofriments humans que ens assetgen cada dia i al mateix temps ens aclaparen per la total incapacitat d'intervenir. Com ho farem per no deixar-nos absorbir per l'espiral de la por i la impotència? Ara cal molt coratge per pensar que un altre món és possible. Però s'ha de tenir. S'ha de ser molt humil per donar valor al poc que podem fer. Però cal ser-ne. S'ha d'estimar molt per treballar per la pau dins de la remor de la violència. Però és indispensable. Els cristians hem de demanar a Déu una coratjosa misericòrdia.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.