Pel que realment importa


  • Comparteix:

michael.caceres

Michael Caceres


Publicat: el 18/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Mentre ens hem deixat emportar els últims temps per l'onada independentista (alguns més que altres), les desigualtats han anat creixent a la nostra societat i Sant Cugat n'és un clar exponent. Una desigualtat que beneficia uns pocs i ens perjudica a la gran majoria. Crec que ha arribat el moment de plantejar-nos què és realment important a les nostres vides i què és accessori i començar a treballar-ho des dels municipis.

Els socialistes creiem que els pobles i les ciutats tenen un paper central a assolir una societat més justa. Històricament, des dels municipis, hem posat en pràctica polítiques diferents tendents a mantenir l'Estat del Benestar i a generar condicions econòmiques i socials per sortir de la crisi, demostrant que hi ha altres maneres de fer política.

Aquest model de govern local que hem vingut defensant, avui queda, per l'acció de la dreta de CiU i del PP, seriosament amenaçat. El nostre model es basava en la capacitat dels ajuntaments per donar una primera resposta a noves necessitats ciutadanes, configurant progressivament polítiques públiques locals, sovint oferint serveis necessaris no prestats per altres administracions.

Amb la nova regulació local impulsada pel PP i que no ha estat criticada per CiU, es produeix, a més, una limitació competencial dels municipis i s'intenta portar l'administració local a l'esfera estatal. Un procés de centralització que ataca les bases de l'autogovern de Catalunya i l'autonomia local, tot a l'hora. La conseqüència és que s'acaba perjudicant als ciutadans, sobretot a aquells que més necessiten de l'acció de l'administració local.

Per poder lluitar contra la creixent desigualtat, des dels municipis proposem l'actualització del marc normatiu actual, i tenir el govern local en primera línia de la transformació social. Ara el que realment importa són la recuperació dels drets socials, la creació d'ocupació i uns ajuntaments més democràtics.

MICHAEL CÁCERES és regidor del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.