Reconnectem en roig


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 27/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa 8 anys, en el context de les eleccions municipals del 2007, ja teníem clar que la millor manera d'elaborar un programa polític, el nostre programa polític per Sant Cugat, era la participativa. Donar veu a la gent perquè, a partir de debats i contraposició d'idees, en sortissin propostes concretes. Aleshores, com que érem nous en això, no ens vam atrevir a obrir-ho massa. El que féiem eren sessions de treball internes on ens asseguràvem de comptar amb gent especialista en temes concrets i, a partir dels debats que anaven sorgint, vam anar elaborant el programa.

L’any 2011, amb quatre anys d'experiència a l’esquena i amb un treball com a CUP que ja era molt més intens i que ens van servir per empapar-nos de ciutat des del carrer, vam fer un pas més a l'hora d’elaborar el programa polític per aquelles eleccions municipals. Vam dividir el programa per eixos temàtics i a cada eix li vam assignar un Punt de Trobada obert a tota la ciutadania. Sessions de treball, assemblees obertes, que no pretenien altra cosa que recollir idees per tal d’anar cosint un programa fet, en gran mesura, a partir de propostes que anàvem recollint. Aquell any ja vam quedar força contents de com va anar l’experiència. Elaborar un programa polític per la teva ciutat des de la dialèctica constant fa que acabis molt més content i convençut del resultat final.

No és estrany, doncs, que arribades les eleccions municipals d’aquest 2015, no dubtéssim ni un moment a l’hora de plantejar-nos quina metodologia haviem de seguir per tornar a fer el programa polític d'enguany. Cert que moltes de les propostes que portàvem en el de fa quatre anys encara són vàlides, i que ara, doncs, no partim de zero. Però també és cert que l'èxit que aquest cop han tingut els cinc Punts de Trobada que hem organitzat crec que han superat totes les expectatives que inicialment ens haviem marcat. Han guanyat en dinamisme, han estat organitzats per provocar encara més la participació activa de totes les persones que hi assistien i ens han servit per assolir un nivell d'interacció amb la gent de Procés Constituent que ens reforça en l’aposta que hem fet.

Ara que hi ha quí ens parla de 'reconnectar en verd' Sant Cugat, i ens ho ven com un projecte mediambiental d’allò més sostenible, quan la realitat és que ens posen damunt la taula una nova capa de pintura inconsistent per aquest aparador que ja fa massa anys que ens ofereixen, a l’altra banda hi ha quí prefereix que Sant Cugat es 'reconnecti en roig', des de la base, a partir de la interacció real entre la gent, a partir de coses i fets tangibles que siguin capaços de crear pòsit. De moment és absurd posar en dubte quina és l’aposta guanyadora. Els vots i el model de ciutat ho demostren. La clau, sens dubte, és ser-hi sempre a l’altre costat de la finestra. 'Anar-hi, anar-hi i anar-hi', que diria aquell. Això, crec, és el què ens ha de fer sentir més contents internament: que sempre hi hem sigut. Que sempre hi som. Tossuts i tossudes fins que algun dia...

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.