Sant Cugat, una ciutat per a tothom!


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 8/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies a la nostra ciutat estan passant coses. Coses que no atreuen les masses i sovint passen desapercebudes, coses que si no les féssim no tindríem manifestacions, ni queixes als carrers, però coses importants que fan que Sant Cugat sigui una ciutat que crea i dóna d'oportunitats a persones que normalment no en tenen.

Crec que la nostra ciutat és molt afortunada per tenir cinc centres on treballen i acullen persones amb discapacitat. Fer activitats amb ells em fa pensar i recordar que no tothom tenim les mateixes capacitats. Sovint ens creiem que en tenim més que ells, però sincerament crec que les tenim diferents!

I parlo de l'exposició 'Fem un Museu', on 10 artistes de Sant Cugat han treballat amb 10 persones d'aquests centres i que està al Claustre del Monestir fins a finals de juny. No us la perdeu, aneu-hi amb temps, llegiu els textos i mireu les fotos... Una de les coses que més m'agrada de les activitats que fem amb persones amb discapacitat és la seva alegria i la capacitat d'empatia que tenen amb els altres companyes i companyes.

I parlo també dels 'SantQlímpics'. Ja hem fet les proves d'atletisme i boccia. Recordo com el primer any un monitor del Club Muntanyenc explicava la dificultat que tenien per convèncer els nois i noies que havien córrer entre els carrils marcats al terra o que no s'havien d'agafar de la mà. Per què no podien córrer tots junts? Per què es feia servir un petard per donar la sortida si això espanta? Han entrenat molt i els resultats han estat espectaculars. I aquesta setmana tenim les competicions de basket, amb l'ajut de la UESC.

Tot això no es fa sol. Des de la Taula de Persones amb Discapacitat, i liderats per l'Ajuntament, els centres: Jeroni de Moragas, ASDI, Sant Medir, ASPASUR Valldoreix, GURU i Cooperativa ESTEL, pensen, parlen, decideixen i treballen perquè tot això es pugui fer. Nois i noies, monitors, famílies, entrenadors, clubs... continuem amb aquesta feina!

SUSANNA PELLICER és regidora de CiU




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.