Ascens de la dona


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 19/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'ascens de la consideració social de les dones ara s'està fent més i més visible. Ja no crida l'atenció veure-les ocupar llocs de responsabilitat en la cultura, l'economia o la política. Gràcies a Déu!

Fins fa poc, se'ls negava l'accés a la instrucció. I, tot i que s'admetia que mantenien la casa, la seva discriminació passava per 'normal'. Així s'ha mantingut fins i tot entre els que sabem que el primer llibre de la Bíblia ensenya que Déu va crear junts l'home i la dona a la seva imatge i els va dotar d'una mateixa dignitat i una perfecta igualtat i complementarietat.

I també diu que el trencament d'aquesta harmonia prové del pecat. I encara més: la fe cristiana es recolza en el fill d'aquella que a casa nostra anomenem Mare de Déu, la primera de tots els cristians, per davant de Pere i els altres apòstols.

Doncs bé: el proper dia 15, festa major de molts pobles, és 'la Mare de Déu d'agost'. Per als cristians aquesta diada remarca el més alt ascens d'aquella dona que està de tal manera unida a Jesucrist que esdevé el model de tots els que vulguem seguir-lo. Que la que Ell mateix ens va donar com a Mare, ens animi a trencar prejudicis i rutines. I el més negre de tots els tabús ancestrals: el de la desesperança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.