La resolució, el manga i Lego


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 10/nov/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La presentació de la proposta de resolució per part de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha suscitat una activitat desaforada, absolutament nova, per part del president del govern senyor Mariano Rajoy. Aquesta ha estat una setmana extraordinària pel moviment de personalitats que han passat per la Moncloa i s'han fet la foto i han aparegut en els telenotícies asseguts en aquells sofàs tan blancs que coneixem com si fossin els de casa.

La setmana passada, a part de presentar la resolució i donar en safata l'ocasió al president Rajoy de penjar-se les medalles del mèrit per la salvació de la sacrosanta unitat d'Espanya, es va produir un altre efemèrides a Barcelona: 137.000 persones van assistir al Saló del Manga. Es diu aviat: 137.000 persones! Jo em pregunto (ingènuament, és clar!) si aquestes persones tenen idea que demana la resolució, que suposen les reunions del senyor Rajoy o si, com imagino, els importa un rave...

'Un desafiament inconstitucional i inèdit en la Europa democràtica', diu el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat del País Basc senyor Eduardo Vírgala. I afegeix 'La Resolució s'adoptarà per majoria absoluta d'escons, però contra el principi de legalitat i a Europa no es concep una decisió democràtica al marge de l'Estat de dret. Des del punt de vista de Dret Internacional, el Parlament de Catalunya, ni pot exercir el dret d'autodeterminació ni al·legar un intent legítim de secessió'. Un Parlament, recordo jo, que moltes vegades alguns l'havien qualificat com el de la senyoreta Pepis.

Resolució, filtracions de diferències en el si del govern català, aparició ubiqua del senyor Rajoy, fronts davant del Constitucional a Madrid amb tres representants amb escala física perfecte i, per acabar-ho d'adobar Lego anuncia que no podrà complir amb totes les comandes del mercat europeu de cara al Nadal, precisament amb un desembre que ja habitualment es viu amb frenesí i nervis i que, aquest any portarà afegides unes eleccions, el dia 20, que poden fer canviar el contingut de l'arbre de Nadal o del que cagui el tió, segons els gustos (a Catalunya els dos).

Arribats aquí entenc que els amables lectors creguin que m'hi begut l'enteniment i que diguin emprenyats: 'A veure, que c... te a veure el Manga, amb la Resolució, les reunions d'en Rajoy i que Lego no pugui subministrar les comandes previstes?. Està de broma?. Un senyor amb barba blanca i que sembla tan seriós?.' Aleshores, benvolguts lectors, els confirmo que aquesta impressió és la mateixa que sento jo quan, dia a dia, des de fa molts mesos vaig llegint, escoltant i veient el que va passant... Ah i les farmàcies no podran cobrar, de moment, les factures de juliol i agost.

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.