Una reflexió en veu alta


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 17/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts passat, a l'espai Francesca Bonnemaison, es va celebrar un acte una mica singular. I dic això perquè no és habitual que en plena campanya i, quan cauen xàfecs de tot arreu, el cap de llista d'En Comú Podem es dediqui a reflexionar sobre el país que volem i com ho volem fer per arribar-hi.

La sala era plena de gent diversa, persones militants de partits i moltes altres que no, però tothom disposat a compartir la xerrada que en Xavier Domènech proposava sobre el paper que ell creu que ha de jugar la confluència que encapçala. Va deixar clar que En Comú Podem no és 'un espai de trànsit, ni instrumental', com molts el volen presentar, i que les seves propostes anaven més enllà del 26 de juny. Que el que es pretenia era aconseguir una majoria que pogués debatre de tu a tu amb l'independentisme el projecte de país. O dit d'una altra manera, es volia 'recuperar el catalanisme popular d'esquerres', aquell que representa una Catalunya mestissa, amb múltiples identitats i que comparteix aspiracions socials amb altres territoris d'Espanya.

Segons Domènech, en cap cas es pot identificar aquest catalanisme amb les polítiques de 'peix al cove' que van marcar els governs de Convergència, sinó que té arrels molt profundes i molt sòlides. Així mateix, té la convicció que l'alliberament social no necessàriament va de la mà de l'alliberament nacional. Cal, això sí, aconseguir el reconeixement de la sobirania de Catalunya i la plurinacionalitat d'Espanya i això va més enllà del debat sobre el model territorial.

Així doncs, el que vam tenir el gust de sentir no tenia res a veure amb un míting, ni es tractava de repetir els eslògans ja coneguts, ni buscava l'aplaudiment fàcil. Al contrari, era per escoltar, guardar i reflexionar. Potser no estaria malament que tothom fos capaç de fer una parada i aixecar una mica la vista, per si descobrim alguna cosa que amb tant de tràfec ens havia passat per alt.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.