Treball en equip per un objectiu comú


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 17/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des que el Departament de Salut va anunciar que l'Hospital General de Catalunya (HGC) sortiria de la xarxa d'hospitals públics, han estat moltes les veus que s'han aixecat contra aquesta decisió. Una decisió que no entén ni comparteix el mateix hospital, ni tampoc el govern de la nostra ciutat. Més enllà dels partits, som aquí perquè els ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat ens han fet confiança, i ens devem a ells i al seu benestar. I és necessari defensar que l'Hospital General de Catalunya continuï prestant els serveis que presta i no surti de la xarxa pública sanitària.

L'accés a la salut ha de ser un dret i no un privilegi. Cal disposar d'un sistema d'atenció sanitària que permeti i aporti a la nostra ciutat i a les persones que hi vivim, equitat, qualitat i un accés adequat a les seves necessitats. La salut pública és un valor social i de dret, i els santcugatencs i santcugatenques han de poder gaudir dels serveis públics que una ciutat com la nostra necessita, des d'una atenció a la seva salut, propera, individualitzada i ràpida.

L'Hospital General de Catalunya és i ha de seguir sent l'hospital de referència de la nostra ciutat. A banda, ha estat un actor necessari i complementari, des de fa anys, en les estratègies de reducció de les llistes d'espera en radioteràpia, angioplàsties, cirurgia cardíaca i per obrir llits d'UCI d'adults i pediàtrics o fer activitats addicionals.

No ens podem permetre que la nostra ciutat perdi serveis, i encara menys si aquests afecten la salut. Com es pot defensar que un ciutadà de Sant Cugat hagi d'anar fora de la comarca a rebre una atenció sanitària, si fins ara ho podia fer aquí? Com pot ser que en una ciutat de més de 90.000 habitants, hi hagi qui es plantegi el fet de perdre un hospital de referència i col·lapsar encara més els de les ciutats veïnes?

La sanitat i la salut de les persones no entenen ni de models ni de colors polítics, per damunt de tot preval el sentit comú i la professionalitat dels treballadors i treballadores de l'Hospital General de Catalunya i el dret dels pacients de rebre una atenció sanitària de qualitat.

Celebrem la iniciativa endegada pel mateix hospital per recollir signatures per demanar al Departament de Salut que deixi sense efecte l'acord pel qual l'HGC sortirà de la xarxa pública sanitària. Celebrem que defensar l'Hospital General de Catalunya sigui un treball en equip amb un objectiu comú: mantenir l'HGC com l'hospital de referència pels santcugatencs i santcugatenques.


SUSANNA PELLICER és membre del PDC i tinenta d'alcalde Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.