El cotxe és el rei del mambo


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 14/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, el cotxe és el rei del mambo. Això té unes conseqüències per a la ciutat. En primer lloc, el trànsit i l'aparcament, que són una de les principals preocupacions de la ciutadania segons l'Observatori Sociològic, però també la qualitat de l'aire o la democratització de l'espai públic.

El nostre model urbà, poc dens, ens hauria de fer més responsables pel que fa a l'empremta ambiental. Som una ciutat amb unes oportunitats privilegiades pel que fa a transports col·lectius. Som la ciutat del Vallès Occidental amb més parades de tren per habitant, i, en lloc d'utilitzar aquest avantatge, seguim fomentat un model insostenible i injust.

En aquest sentit, hem presentat una moció que, malgrat que situa la necessitat que les noves infraestructures viàries que s'han de fer al Vallès Occidental siguin de titularitat catalana i s'oposa a una infraestructura que forma part del passat com és el Quart Cinturó (la B40), també reclama que l'Ajuntament s'impliqui en la redacció del Pla de Mobilitat del Vallès Occidental.

És important que ens hi impliquem per la responsabilitat que abans comentava que tenim com a model urbà dels més insostenibles. També perquè les principals solucions de mobilitat de la comarca passen per la intermodalitat de nodes com el de Volpelleres i Hospital General, i això ens afecta directament. I també per la pressió en la mobilitat de la comarca i del país que generen les grans empreses que es troben a la nostra ciutat.

En definitiva, cal que la nostra ciutat es posicioni clarament en la defensa dels interessos de la majoria i de la qualitat de l'aire, que entomi la seva responsabilitat. És important, sobretot, que comencem per casa nostra, i que ens posem seriosament a aplicar el Pla de Mobilitat amb propostes prioritàries com la xarxa ortogonal de bus, els 'park and ride' o la pacificació del transit al centre. Tenim feina, no ens podem permetre perdre més temps.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.