És una amenaça?


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 25/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimecres, primer els grups de l'oposició de l'Ajuntament i després l'equip de govern vam fer una roda de premsa per explicar les conclusions de la comissió informativa especial sobre l'edifici de Rabassaires i la Guinardera, més coneguda com a comissió Teyco perquè en les dues obres hi estava implicada aquesta empresa. Els grups de l'oposició vam insistir que les conclusions eren polítiques i que, sobretot, posaven de manifest la manca d'informació escrita i documentada d'alguns dels procediments. Dèiem, també, que no es va trobar una bona col·laboració per part del gerent de Promusa i que, en la documentació aportada, no vam saber trobar la justificació d'algunes partides pressupostàries.

També vam trobar dues irregularitats destacables. La primera és quan l'empresa Bruesa abandona l'obra de l'edifici de Rabassaires, deixant-la penjada i rebent de Promusa 300.000 euros que no estan justificats. L'altra irregularitat important la tenim quan s'adjudica Rabassaires a Teyco, ja que considerem que no queda justificada la baixa temerària que va presentar aquesta companyia en el procés.

Llegint les declaracions del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ell mateix reconeix que la recessió del contracte amb l'empresa Bruesa es va fer 'a preu alçat', però no passa res; i que la justificació de la baixa temerària en aquell moment estava ben feta però que 'sense dubte, és millorable'. Doncs justament això és el que trobem irregular.

El senyor Calvet considera que les conclusions de la comissió tenen com a finalitat 'desgastar el govern municipal' quan el que estem analitzant són procediments que ja fa anys que es van tancar. I es podria pensar també que hem comès algun pecat greu, ja que diu que aquestes conclusions s'hauran de fer analitzar pel secretari de l'Ajuntament per 'passar de l'opinió partidista als fets'. Sembla, doncs, que les opinions poden ser motiu d'algun delicte. Voldrem ara judicialitzar el tema simplement perquè no ens va a favor? Diu també el senyor Calvet que l'oposició anava a la comissió amb prejudicis i amb un judici ja fet. Doncs, deixi'm que li digui que res més lluny de la realitat. Simplement sis representants de partits polítics diferents, amb punts de vista fins i tot divergents, hem coincidit en les mateixes apreciacions. I són aquestes les que han fet que la redacció final sigui la que és i no una altra.

Per nosaltres la feina ja s'ha acabat i no tenim intenció d'obrir cap polèmica. Sabem que el cas està sota judici i cal veure com acabarà. Seria bo que s'acabés fent tot el possible per part de l'administració per millorar al màxim els processos de contractació pública i donar-los-hi el màxim de transparència.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.