Som allà on érem?


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 5/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Molts dels assassins identificats que taquen de sang la nostra història recent, són joves. 'Si el futur del nostre poble és a les mans de la frívola joventut actual, miro amb desesperança el nostre futur col·lectiu... Es condueixen amb una suficiència intolerable... Es pensen tenir una ciència que els situa per damunt de tot...'. Aquestes consideracions no són d'un comentarista actual.

Les va fer Hesíode al segle vuitè abans de Crist. Abandonem doncs tota petulància: els nostres temps no han assolit el 'progrés' del qual ens agrada gallejar. Ja el poema del Gènesi en el passatge de Caín i Abel situa l'assassinat als orígens mateixos de la història humana. Per tant, no hem 'progressat': som allà on érem. Actualment, l'apoteosi de la violència la justifiquen els que consideren els adversaris com a 'monstres' i els combaten sense 'anar amb compte a no convertir-se ells mateixos en monstres', com advertia Nietzsche. La violència actual, a més, es serveix de la tècnica que, al marge de la consciència, 'arruïna l'ànima'. Aquesta trista realitat hauria d'allunyar de nosaltres el 'passotisme' davant del greu pecat de l'odi ja que com deia GB Shaw: 'El pitjor pecat contra els semblants no és l'odi, sinó la indiferència'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.