La Diada del referèndum


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 11/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

11 de setembre de 1714, 11 de setembre de 2017. Més de 300 anys després d'aquella derrota, els catalans i catalanes, seguim aquí, persistint, lluitant pels nostres drets i llibertats. Commemorant una data que va marcar, ha marcat i marcarà la nostra història com a país.

Però si alguna cosa ens caracteritza als catalans i catalanes és la nostra voluntat democràtica. En més d'una ocasió hem sentit dir que el poble català ha estat vençut, però mai doblegat. Després de cada derrota l'esperit democràtic hi ha resorgit amb més força.

De l'Onze de Setembre, la intuïció popular no n'ha conservat ni la frustració de la derrota ni l’odi i la violència subsegüents. N'ha copsat només l'esperit que va donar sentit a la lluita, l'esperit unitari, l'esperit democràtic, l'esperit de llibertat, l’esperit de solidaritat. Si avui ens reunim, és perquè després de més de 300 anys, l'esperit democràtic torna a manifestar-se més viu que mai, un esperit democràtic veritable i profund. Un esperit democràtic pacífic que té la seva màxima expressió en la celebració del referèndum el proper 1 d'octubre, que ens permetrà votar i decidir el nostre futur.

El camí està sent llarg i difícil. De fet mai ningú no ens va dir que seria fàcil, però mai haguéssim pensat que defensar els valors democràtics seria perseguit i jutjat. Avui hi ha alguns que diuen que defensen la democràcia, però persegueixen i jutgen aquells que hem posat les urnes; quan aquells que diuen ser demòcrates, però arriben a defensar l’ús de la força per impedir que el nostre poble pugui votar i decidir el seu futur; quan aquells que comparen el fet de posar les urnes amb el franquisme, un dels episodis més foscos de la història del país, vol dir que no saben què significa la democràcia.

Nosaltres no volem tenir res a veure amb aquells que actuen, diuen i fan de tot menys preservar, precisament, la democràcia.

No defallirem, ho tenim a tocar i no podem fallar a les generacions passades i per les futures que han dipositat en nosaltres les seves esperances i anhels de llibertat.

I no oblidem mai que si caiem, és per aixecar-nos; i que si ens aixequem, és per seguir; si seguim, és per arribar on volem anar; i si arribem, que hi arribarem, és per saber que el millor està per venir.

ELOI ROVIRA és president de PDeCAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.