Ja el tinc a casa, i ara què?


  • Comparteix:

patricia.trilla

Patrícia Trilla


Publicat: el 11/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Qui no ha somiat amb un cadellet de gos o de gat, o fins i tot de fura, ara que estan tant de moda, o petits hàmsters russos? Realment són veritables peluixos, aquests animalons quan són petits, i ben cert és que no dubtaríem ni un moment en emportar-nos cap a casa aquestes preciositats.

Per començar i com a principi bàsic hauríem de dir que un animal mai hauria de ser un regal! Tenir un animal a casa és una decisió que s'ha de prendre amb calma i ben conscient del que representa. Però si ens regalen un gos per les festes de Nadal, què fem?

Fem un cop de cap i pensem una mica en què ve després:

Primer de tot, i potser més evident, és ser conscient que l'animal creixerà. Sí, ja sé que és pura lògica, però és important tenir molt present que la seva mida triplicarà com a mínim l'actual i s'ha de preveure un espai tranquil i adequat per quan sigui adult.

Hem de pensar que l'etapa de cadell i l'adolescència dura fins l'any i mig o dos. És l'etapa més complexa, on es barreja la bellesa estètica que tan plaer dóna, amb la bogeria de la infància o la valentia i agosarament de l'adolescència.

I, per desgràcia, és també l'etapa més delicada, en la qual hi abunden els abandonaments. És una etapa en què l'animal mossega tot allò que troba, roba les nostres pertinences, plora per demanar, suplicar i inclús reclama el nostre temps i el que creu que és seu. Però a la vegada, és una etapa meravellosa, en què el cadell confia plenament en el seu amo i s'ha d'aprofitar per ensenyar-li quin és el seu lloc en la família i proporcionar-li així la seguretat que necessita.

Si se supera aquesta fase amb èxit, podem dir que ja tot és baixada. Tindrem un company per a tota la vida, que creurà fins a la mort en vosaltres. I ja quan són vellets, encara millor, et transmeten pau, ordre, i molt, molt d’amor (en l’ultima desfilada de la PAS vam tenir 3 afortunats que van trobar una nova llar!!!).

Així doncs, si només voleu un animaló de forma puntual, no l'agafeu, ni l'adopteu i, sobretot, no el compreu. Les dades són clares, cada any s'abandonen 250.000 gossos a l'Estat espanyol i gran part es fan els primers mesos després de Nadal. Són els regals impulsius, com si els gossos fossin simples joguines o peluixos que, amb el pas del temps, es veu la realitat que representen i de vegades acaben fent nosa.

Si estimeu els animals i sou conscients del que representa, no us ho penseu, endavant, però no cal esperar a Nadal, ells ja fa molt que esperen.

PATRÍCIA TRILLA és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.