El 'cas Palau', una mala notícia per a Sant Cugat


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 18/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta columna inexorablement l'hauré de dedicar al Cas Palau. Un cop més, hem de parlar de corrupció i de les implicacions del partit del govern d'aquesta ciutat en un escàndol públic en majúscules. Allò que ens temíem, allò que fa temps que presagiàvem, allò que fa tants anys que denunciem, finalment s'ha confirmat. Convergència és culpable d'haver-se finançat il·legalment. O el que és el mateix, una part dels diners públics dels santcugatencs i santcugatenques han anat a parar a les arques d'un partit polític, per a finalitats partidistes o directament particulars, ja que l'adjudicació del PAVIII de la nostra ciutat va ser feta de forma il·legal.

I mentre aquesta mala notícia per a la nostra ciutat es confirmava aquest dilluns passat, a dia d’avui el govern del PDECAT i la seva alcaldessa encara no han obert literalment la boca. De fet, el govern d’aquesta ciutat sempre ha mirat cap a una altra banda quan hem parlat de les presumptes il·legalitats del seu partit. Si hem debatut en algun moment aquest tema, ha estat perquè l’oposició hem forçat a fer-ho.

Sense anar més lluny ara farà gairebé un any que els partits d’esquerres del consistori, la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES, vam forçar la celebració d’un ple extraordinari on sol·licitàvem la realització d’una auditoria externa per tal que estudiés el procés de contractació pública de Ferrovial (que va guanyar el concurs públic per construir l’equipament esportiu l’any 2002), així com també la resta d’obra pública que aquesta mateixa empresa va dur a terme en aquella època. Llavors ens vam sentir a dir per part de l’alcaldessa Conesa que érem uns oportunistes. No és el primer cop que ens ho retreu, així com també que ella i el seu govern no posaven en dubte la professionalitat i el bon fer dels tècnics i professionals de la casa, com si el presumpte delicte de corrupció del que se’ls acusava tingués res a veure amb els funcionaris.

També ens sembla lamentable que els actuals membres del PDeCAT, partit que succeeix en tota la seva extensió a CDC, facin veure que el que va fer Convergència fet està i que amb el nou partit han fet foc nou. Certament molts dels dirigents de la nova força política no ho eren de l’anterior, però aquest no és el cas de Conesa que tenia un càrrec orgànic a CDC com a portaveu -recordin les seves intervencions en tot l’escàndol Pujol- i ara mateix ostenta un càrrec, també orgànic, al PDeCAT com a presidenta del consell nacional. Si algú demostra que un partit i altre estan connectats és Conesa, sobretot després que Mas dimitís oportunament tres dies abans de conèixer-se la sentència.

El representants públics hem de ser honrats i semblar-ho. No n’hi ha prou en no haver estat condemnat individualment com a autor d’un delicte: si la força política a la que tu representes, perquè formaves part d’una llista electoral, és condemnada per corrupció, has de sortir públicament i donar la cara. Cal disculpar-se amb la ciutadania, acceptar els errors comesos, tornar el que s’ha robat i sobretot garantir que no tornarà a passar. Mentre alguns partits polítics continuïn acceptant donacions d’empreses que fan obra pública, com ara Ferrovial, la corrupció existirà.

ERC fa anys que governa ajuntaments arreu del país i en algunes èpoques també ha format part del govern de la Generalitat i no ha tingut ni un sol cas de corrupció. El nostre partit es finança mitjançant les subvencions públiques en funció dels resultats electorals i la representació a les cambres legislatives i als ajuntaments i mitjançant les quotes i aportacions de la militància i els càrrecs públics. Avui no només no tenim ni un sol cas de corrupció, sinó que no devem ni un euro a cap entitat financera. Amb les mans lliures per prendre decisions només en interès de la gent. Potser alguns s’ho haurien de repensar, potser no podran fer campanyes electorals espectaculars, però a canvi podrien anar amb la cara ben alta.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.