L'any del mal humor


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 4/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segurament el 2017 ens quedarà a la memòria com l'any del mal humor. Uns el justificaran per unes raons i altres per les contràries. Però, al marge de les raons, són molts els que han sofert afliccions de tota mena, cosa que no pot deixar indiferent cap persona de bé, pensi com pensi. És lògic per tant, que desitgem que l'any 2018 sigui millor que el passat.

Malgrat totes les incerteses, necessitem viure amb il·lusió, sense viure d'il·lusions perquè la realitat s'imposa per damunt dels somnis. Als cristians que vivien a la ciutat de Corint i havien de suportar grans tensions amb l'entorn pagà poderosament consolidat, l'apòstol Pau els exhorta a no deixar perdre l'oportunitat present perquè aquest món que veiem amb els ulls, passa aviat. I en conseqüència, cal viure sense neguits i preocupacions inútils. Aquesta serenor interior voldrà dir resignació i passivitat? De cap manera! Recordem sinó el programa que ell mateix proposa: 'interesseu-vos per tot allò que és autèntic, respectable, just, pur, amable, lloable, tot allò que sigui virtuós i digne d'elogi". Aquesta feinada portada a la pràctica, transforma el mal humor destructiu en bona disposició. I obre pas a l'esperança: I el Déu de la pau serà amb vosaltres.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.